back to top
2024. május 07. 00:18

KezdőlapF1Christian Horner az új Red Bull titkos tesztjén tűnt fel, az autóbemutatón...

Christian Horner az új Red Bull titkos tesztjén tűnt fel, az autóbemutatón is ott lehet

-

A Red Bull a mai napon, Silverstone-ban járatja be idei autóját az RB20-ast, mielőtt csütörtökön, nagyszabású bemutató keretében tárná azt a nyilvánosság elé Milton Keynes-ben található bázisán. A forgatási napként is használt eseményen pedig a hírek szerint jelen van az istálló botrányba keveredett, vizsgálat alatt álló csapatfőnöke, Christian Horner is.

A Red Bull már ma pályára vitte február 15-én, csütörtökön bemutatandó idei Forma–1-es autóját, az RB20-ast. Az energiaitalosok első F1-es torpedóját, a 2005-ös RB1-est is felvonultató forgatási napon elsőként hagyományosan Max Verstappen vezethette az új autót, amelyet később Sergio Pérez is kipróbálhat. Miközben természetesen minden évben nagy várakozás előzi meg, hogy mivel rukkol elő a 2022 óta verhetetlen csapat, az idén más miatt is odafigyel a világ a Red Bullra.

Kémfotókon a 2005-ös Red Bull-lal „versenyző” 2024-es RB20-as

Természetesen Christian Horner csapatfőnök botrányáról van szó, amellyel kapcsolatban továbbra sem derült ki, hogy mi lesz a vége, és az sem, hogy egyáltalán mikorra születhet döntés az egyik női alkalmazott által nem megfelelő viselkedéssel vádolt szakember sorsáról. Az ügyről elsőként beszámoló, a Red Bulltól és Hornertől egyedüliként hivatalos reakciót kicsikaró holland De Telegraaf viszont arról számolt be, hogy a múlt hét pénteken több mint 8 órás meghallgatáson áteső csapatfőnök ott van Silverstone-ban, és a helyszínről figyeli az új Red Bull első métereit, illetve úgy tervezi, hogy a csütörtöki bemutatón is jelen lesz.

A cikket jegyző Erik van Haren hozzáteszi, hogy akár még hetekig is húzódhat az ügy, ami alapján elképzelhető, hogy amennyiben nem mond le, Horner a végkifejlettől függetlenül még a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon is csapatfőnökként fogja vezetni az energiaitalos csapatot.

Christian Horner már befolyásos barátja szerint is le kellene mondjon a Red Bull éléről

 

Friss