2024. május 05. 01:08

KezdőlapF15 csapatfőnökből egyedül Wolff mondott véleményt Horner zaklatási botrányáról

5 csapatfőnökből egyedül Wolff mondott véleményt Horner zaklatási botrányáról

-

A Ferrari, az Aston Martin, a Haas és az Aston Martin csapatfőnöke sem volt hajlandó beszélni Christian Horner zaklatási botrányáról, ám Toto Wolff válaszolt arra a kérdésre, hogy az ügynek milyen hatásai lehetnek a Forma–1-re.

A bahreini tesztelés első napjának délelőttjén a svéd Viaplay riportere kijelentette: a Red Bull döntött a zaklatási botrányba keveredett Christian Horner sorsáról, és a jövő hét folyamán bejelenti, hogy meneszti a Red Bull Racinget 2005 óta irányító szakembert. Ezt az értesülést természetesen senki nem erősítette meg, így amíg nincs hivatalos bejelentés, Horner ügye a levegőben lóg.

Hamarosan robbanhat a bomba: Christian Hornert kirúgja a Red Bull!

Ám ez nem jelenti azt, hogy addig is ne szolgáltatna témát, így Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is kifejtette álláspontját. Az osztrák üzletember az FIA sajtótájékoztatóján, négy másik csapatfőnök (Frédéric Vasseur – Ferrari, James Vowles – Williams, Mike Krack – Aston Martin, Komacu Ajaó – Haas) társaságában kapta meg a kérdést arról, hogy milyen hatása lehet a Horner ellen folyó független vizsgálatnak a sportágra, és egyedül ő volt hajlandó válaszolni rá.

„Szerintem ez világos. Az F1 és a csapatok kiállnak a befogadás, az egyenlőség, az igazságosság és a diverzitás mellett. És nemcsak beszélnek róla, hanem nap, mint nap megélik. Ezek azok a sztenderdek, amiket felállítunk magunknak. Globális sport vagyunk, a világ egyik legfontosabb sportplatformja és egyben példaképek. Mindeközben rengeteg spekuláció látott napvilágot az elmúlt hetekben, spekulációk, amelyeket mi is hallottunk. Rengeteg minden zajlik [a háttérben].”

„Ami ebben a szakaszban fontos, hogy szigorú legyen a folyamat, amit a Red Bull független vizsgálat formájában el is kezdett. Amennyiben ezt a helyes módon, átláthatóan és szigorral csinálják, akkor meg kell néznünk, hogy mi lesz a végkifejlet, ez mit jelent az F1-nek, és hogyan tanulhatunk belőle. Mert az autóversenyzésről akarunk beszélni és a sportról, mintsem ilyen nagyon-nagyon kritikus témákról, amelyek többek, mint a csapat gondja. Ez a teljes F1-et érinti, és általában véve minden egyes személyt, aki itt dolgozik” – jelentette ki Wolff.

Horner és a Red Bull is megpróbálta eltussolni a zaklatást – nagyon szorul a hurok a csapatfőnök körül

Hornert a Red Bull egyik női alkalmazottja vádolta meg, de hogy mivel, azt nem hozták nyilvánosságra. A De Telegraaf viszont állítólag látott olyan szöveges üzeneteket, amelyek bizonyítják a szexuális zaklatás vádját. A Red Bull csapatfőnöke először a holland lapnak, majd a Red Bull RB20-as bemutatóján is tagadta az ellene felhozott vádakat. Legközelebb a bahreini teszt csütörtöki napján, 4 másik csapatfőnök társaságában áll a sajtó képviselői elé.

Friss