back to top
2024. május 07. 06:19

KezdőlapF1Hamarosan robbanhat a bomba: Christian Hornert kirúgja a Red Bull! (FRISSÍTÉS: azóta...

Hamarosan robbanhat a bomba: Christian Hornert kirúgja a Red Bull! (FRISSÍTÉS: azóta korrigálták a kijelentést)

-

Megkezdődött Bahreinben az idei szezon előtti F1-es teszt, ám miközben mindenki a pályán zajló eseményekre és az új autókra figyel, Christian Horner zaklatási botránya hamarosan lezárásához érkezhet.

Miként az várható volt, a zaklatási botrányba keveredett Christian Horner jelen van Bahreinben, hogy a helyszínről figyelje, ahogy Max Verstappen megkezdi a tesztelést a Red Bull RB20-assal. Ám könnyen lehet, hogy a bikások F1-es csapatát annak létrejötte, azaz 2005 óta irányító szakember már nem sokáig nézheti élőben a háromszoros világbajnokot, Mervi Kallio, a Viaplay riportere szerint ugyanis megszületett a döntés a kirúgásáról.

Horner és a Red Bull is megpróbálta eltussolni a zaklatást – nagyon szorul a hurok a csapatfőnök körül

Hornert a Red Bull egyik női alkalmazottja vádolta meg, ám hogy pontosan mivel, arról azóta is csak sajtóhírek jelentek meg. A legjelentősebb információt az ügyről elsőként beszámoló De Telegraaf tette közzé, amely állítása szerint látott olyan bizonyítékokat, amelyek alátámasztják a szexuális zaklatást, illetve tudomására jutott, hogy Horner 650 ezer fontos kenőpénzt ajánlott az őt bepanaszoló nőnek.

A Red Bull belső vizsgálatot indított, többet pedig nem mondott az ügyről, így azt is csak a sajtó derítette ki, hogy Hornert másfél héttel ezelőtt meghallgatta a felbérelt ügyvéd. Döntés azonban egyelőre nem született, miközben a Telegraaf által lehozott állítások egyre nagyobb nyomást helyeztek a Red Bullra, amelyet már a Ford (a csapat leendő partnere), valamint az F1 és az FIA is megsürgetett.

Adrian Newey és Christian Horner a bahreini teszt első napján a Red Bull garázsában / Fotó: F1 TV

Mervi Kallio a teszt első délelőttjén a Red Bull garázsa elől bejelentkezve a Viaplay Finland műsorában azt mondta: a döntés megszületett Horner menesztéséről, és már csak néhány részlet tisztázása van hátra annak bejelentéséig. A riporter hozzátette, hogy mindez természetesen még nem megerősített információ, bejelentés pedig egyelőre nem, majd csak a jövő hét folyamán, legkésőbb szerdáig várható. Amennyiben így lesz, az azt jelenti, hogy a bahreini szezonnyitón már nem Horner lesz a Red Bull csapatfőnöke. Kallio emellett kiemelte, hogy a Red Bull az összes alkalmazottjának megtiltotta, hogy nyilatkozzon vagy bármilyen módon megnyilvánuljon az ügyben.

Nem volt véletlen a közlemény, egy leendő partner is bekeményített Horner-ügyben

FRISSÍTÉS

Azóta kiderült, hogy az egyik finn újság félreértette az adásban elhangzottakat, majd rosszul idézte azokat. Mervi Kallio nem mondta azt konkrétan, hogy a döntés már megszületett, azt viszont igen, hogy jövő hét szerdáig várható döntés az ügyben.

Friss