back to top
2024. május 07. 00:21

KezdőlapF1Horner és a Red Bull is megpróbálta eltussolni a zaklatást - nagyon...

Horner és a Red Bull is megpróbálta eltussolni a zaklatást – nagyon szorul a hurok a csapatfőnök körül

-

A Red Bull bemutatója után újabb részletek jelentek meg Christian Horner botrányával kapcsolatban, és amennyiben igaznak bizonyulnak, az biztosan a csapatfőnök bukását jelenti, miközben az energiaital-gyártóra is nagyon rossz fényt vet.

Miként megírtuk, a Horner-botrányt nyilvánosságra hozó holland De Telegraaf újabb részleteket közölt a Red Bull csapatfőnökének folyamatban levő ügyéről. A lap állítja, látott olyan bizonyítékokat, amelyek alapján a vád szexuális zaklatás, illetve tudomására jutott, hogy azután, hogy február 2-án először kereste meg az 50 esztendős szakembert, hogy reagáljon a vádakra, Horner ügyvédein keresztül 24 órán belül 650 ezer fontot ajánlott az őt megvádoló Red Bull-alkalmazottnak a hallgatásáért cserébe.

Christian Horner 300 millió forinttal akarta eltussolni botrányát, mégis szexuális zaklatás történhetett

Ezek már önmagukban nagyon súlyos állítások a Telegraaftól. Olyanok, amelyekért súlyos összegre perelheti Christian Horner a lapot, ha azok valótlannak bizonyulnak, ezért minden bizonnyal a holland újság is csak alapos utánajárás és jogi szakértők bevonása után közölte azokat. Ez persze még nem garantálja, hogy az információik 100%-ban valósak, de nagyon valószínű, hogy azok.

A Motorsport-Total.com a Telegraaf értesüléseit kiegészítendő pedig nemrég lehozta, hogy a Red Bull már tavaly év végén kiutat ajánlott Hornernek, aki ekkor egészségügyi okokra hivatkozva lemondhatott volna az összes pozíciójáról (a csapatfőnöki pozíció mellett ő a Red Bull F1-es csapatának, motorrészlegének és a Red Bull Advanced Technologies-nak a vezérigazgatója). Azaz a Red Bull is kész volt a szőnyeg alá söpörni a történteket, ami természetesen azt nem gátolta volna meg, hogy a Hornert vádló alkalmazott ezután bíróságra vigye az ügyet, mint ahogyan azt a hírek szerint tervezi. A német lap ugyanakkor hozzáteszi, hogy a Hornerhez közel álló forrásai szerint a Red Bull soha nem ajánlott fel önkéntes lemondási lehetőséget a csapatfőnöknek.

A Motorsport-Total.com emellett arról is beszámolt, hogy Horner jogi lépéseket indított a Telegraaf ellen, azaz egyértelműen azt az álláspontot képviseli, hogy a holland újság részben vagy egészben valótlan állításokat közölt róla.

A Ford figyelmeztette a Red Bullt a Horner-botrány kapcsán

Az biztos, hogy a csapatfőnök továbbra is az ártatlanságát hangoztatja, hiszen az RB20-as csütörtöki bemutatóján is elmondta ezt, illetve a Sky Sports riporterének kamerán kívül megerősítette: nem vett volna részt az eseményen, ha nem tartaná magát teljes mértékben ártatlannak. Hogy az ügy meddig gyűrűzik még és milyen csontvázak eshetnek ki a szekrényből, azt nehéz megmondani, de azzal, hogy már a botrányt kirobbantó Telegraaf is szexuális zaklatásról ír, és lehozta Horner vesztegetési kísérletét, felgyorsulhatnak az események.

Friss