back to top
2024. május 06. 21:11

KezdőlapF1Először reagált bővebben az ellene felhozott vádakra a Red Bull csapatfőnöke

Először reagált bővebben az ellene felhozott vádakra a Red Bull csapatfőnöke

-

Christian Horner kijelentette, tagadja az ellene felhozott vádakat, ugyanakkor tiszteletben tartja, hogy van egy folyamat, amelyen keresztül kell mennie. A Red Bull csapatfőnöke úgy véli, az ügy még jobban összekovácsolta az istállót.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, csütörtökön este lezajlott a Red Bull bemutatója. Az eseményt nem élőben közvetítették, ugyanis a BBC-n nagyon hamar megjelent egy hosszabb cikk az eseményről, valamint Christian Hornernek, a bikások csapatfőnökének szavait is idézték. Ez utóbbi azért fontos, mert a brit szakember a botrány kirobbanása óta először állt a sajtó elé.

Bemutatták a botrányba keveredett Red Bull idei autóját, amely még idő előtt ki is szivárgott

Mint ismert, Hornert a Red Bull egyik, vélhetően középvezetői pozíciót betöltő női alkalmazottja panaszolta be, nem megfelelő viselkedés miatt, de ennél bővebb részleteket nem ismerünk. Annak ellenére, hogy belső vizsgálat indult ellene, ott volt a bemutatón, ahol persze nem erről volt szó, és a Red Bull meg is tiltotta az ezzel kapcsolatos kérdéseket, de a sajtó képviselőinek azért sikerült néhány alkalommal erre terelni a szót.

Már tudni, ki jelentette fel Christian Hornert – Adrian Newey-t is kikérdezték

„Először is nyilvánvalóan tagadom a felhozott vádakat – nyilatkozta az 50 éves szakember. – Azonban benne vagyok egy folyamatban, és ezt teljes mértékben tiszteletben tartom. Természetesen ez megzavarja a csapatot, de a csapat nagyon együtt van.” Horner hozzátette, hogy most már a felkészülésre koncentrálnak, ahogyan az ilyenkor lenni szokott.

Az elmúlt másfél héten arról ment a találgatás, hogy vajon mi lehet az ügy hátterében. Felmerült, hogy Hornert az osztrák tulajdonosi kör nem támogatja, viszont a thai részvényesek igen. Ő azonban nem utalt olyasmire, hogy ezen a téren szakadás lenne a cégen belül. „Egy csapat vagyunk – szögezte le. – A részvényesek hihetetlen mértékben támogatják az istállót.”

Horner jelen állás szerint a huszadik évét fogja megkezdeni a Red Bull csapatfőnökeként. Ezzel egyébként több ideje van egyazon istálló élén, mint a másik kilenc kollégája együttvéve. A brit szakember arról is megkérdezték, hogy továbbra is saját magát tartja-e a megfelelő embernek a pozícióra. „Teljes mértékben – felelte. – Már húsz éve csinálom, és efelől nincsenek kétségeim.”

Komolynak tűnik Horner zaklatási ügye, a Red Bull a lemondást tanácsolta neki

Horner később is leszögezte, hogy hisz a saját ártatlanságában, és ha nem lenne magabiztos a saját igazát illetően, akkor nem lenne ott az eseményen. Ilyen esetekben felmerülhet a kérdés, hogy egy ilyen botrány mennyire zavarja meg az érintett csapat munkatársait, és lehet-e komoly hatása a Red Bullra, de a csapatfőnök szerint inkább összekovácsolja őket az ügy.

„Nézzék, azt hiszem, a bizonytalanság pillanatában ez összehozza a csapatot – vélekedett. – Még soha nem láttam az istállót ennyire egyben vagy ennyire támogatónak, mint most. Mindenki egy dologra koncentrál, ami az autó teljesítménye: hogyan menjünk ki a pályára, és védjük meg mindkét címet, amiért keményen dolgoztunk az elmúlt években. Mindenki az autóba fektette [az energiáját].”

Egy ilyen ügyben bizonyára számos vállalat hozná meg azt a döntést, hogy az érintett vezetőt a kimeneteltől függetlenül háttérbe szorítják, amíg nem születik végleges eredmény. A Red Bullnál viszont nem ez történt, hiszen Horner ott volt a bemutatón. Ahogyan az várható volt, a brit szakember ezzel kapcsolatban is kapott kérdést.

„Ez nagyon egyértelmű – kezdte a választ. – A Red Bull azon az állásponton van, hogy ez a szokásos ügymenet. Természetesen vannak vádak, és van egy folyamat, amelyet a Red Bull lefolytat, és ezt a folyamatot kívülről is igazolták. Ugyanakkor nyilvánvalóan van egy elvégzendő munka, és én teljes mértékben tagadom a felhozott vádakat, és továbbra is maradok a szerepkörömben.”

Elsőre bruttó 8 órán át faggatták Hornert – elhúzódhat a döntés a Red Bull-csapatfőnök sorsáról

A Hornerrel együtt jelen lévő sajtófőnök szinte végig hagyta, hogy az esemény a maga medrében folyjon, egy kérdésnél viszont közbeavatkozott. Az egyik újságíró afelől érdeklődött, hogy ajánlottak-e valamilyen alkut a csapatfőnököt bepanaszoló alkalmazottnak. „Ezt ne folytassuk tovább” – hangzott a válasz.

Friss