2024. május 02. 03:50

KezdőlapF1Nagy visszatérőnél vállalt munkát az F1 nemrég kirúgott csapatfőnöke

Nagy visszatérőnél vállalt munkát az F1 nemrég kirúgott csapatfőnöke

-

Az idén sem maradunk majd nyers őszinteséggel és sok esetben humorral fűszerezett szakértői megnyilvánulások nélkül.

Miután januárban meglepetésre elküldték a Haastól – hivatalosan nem hosszabbították meg a lejáró szerződését –, Günther Steiner többször is hangsúlyozta, nem akar mindenáron minél előbb újra dolgozni, és hagy magának egy kis időt a pihenésre. Az amerikai istállót annak 2016-os F1-be érkezésétől a tavalyi év végéig irányító szakember emellett elmondta, csakis olyasmibe vág majd bele, amiben örömét leli.

Nos, úgy tűnik, a televíziós szakértés ilyen dolog, az idei évtől ugyanis Steiner lesz az egyik szakértő a 2020-as kiszállása után a Forma–1-es futamok közvetítéséhez az idei szezontól visszatérő német RTL-en. A korábbi évtizedek során jól bejáratott stábhoz csatlakozó ex-csapatfőnök mind a hét versenyen jelen lesz, amelyet az RTL élőben sugároz (ezzel legalább részben visszahozva Németországba az ingyenesen nézhető F1-et), és már a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon színesíteni fogja az adást.

Népszerű és jól bevált emberek térnek vissza a Forma–1-es közvetítésbe

„Günther Steiner érkezésével sikerült az RTL mikrofonjai elé állítanunk egy közvetlenül az F1-es paddockból érkező kipróbált menedzsert és szakértőt, aki naprakész betekintésekkel és egyenes beszéddel fogja színesíteni az élő adásainkat” – idézi Inga Lescheck-et, az RTL és az RTL+ programigazgatóját a csatorna honlapja.

„A Forma–1 a legmagasabb szintű versengés mind a pályán, mind a paddockban. Hogyan értékeljük a versenyzők teljesítményét és mit jelent ez a mögöttük álló szervezetre nézve? Már várom, hogy tanulmányozzam ezeket a folyamatokat az erős közvetítőcsapattal és megosszam az elemzéseimet a versenyeken történtekről” – mondta Steiner.

Valószínű, hogy az 58 esztendős olasz-amerikai ezek után még kevésbé fogja majd vissza magát a véleménynyilvánításban, hiszen most már egyik csapat alkalmazásában sem áll, így az RTL nézői szórakoztató kommentárokra számíthatnak. Más kérdés, hogy mennyire fogadja mindenki örömmel Steiner érkezését, hiszen a német drukkerek körében nem feltétlenül örvend töretlen népszerűségnek a korábbi csapatfőnök amiatt, ahogyan Mick Schumacherrel bánt a Haasnál.

Volt főnöke újra belerúgott Mick Schumacherbe, szinte megalázta egy balesete miatt

Friss