2024. április 30. 22:50

KezdőlapF1Räikkönen legendás jachtozását idézi meg az IndyCar-pilóta (képek)

Räikkönen legendás jachtozását idézi meg az IndyCar-pilóta (képek)

-

Az IndyCarban szereplő Marcus Armstrong sisakfestésével megidézi Kimi Räikkönen jachtozását. Az új-zélandi versenyző számára ugyanis csak némileg alakították át azt a dizájnt, amelyet a finn pilóta használt azon a bizonyos Monacói Nagydíjon.

Marcus Armstrongot egy ideig még arra is esélyesnek tartották, hogy bekerüljön a Forma–1-be. A jelenleg 23 éves pilóta 2019-ben második lett a Forma–3-ban az akkor szintén nagy ígéretnek tűnő Robert Svarcman mögött, ám aztán mindhárom F2-es idényében csak a tizenharmadik helyet szerezte meg az összetettben.

Az új-zélandi versenyző tavaly óta az IndyCar mezőnyének tagja, most viszont azok figyelmét is felhívta magára, akik nem követik az első számú amerikai együléses sorozat történéseit. Ehhez nem kellett mást tennie, mint bemutatnia az idei évre készített sisakfestését, amely igencsak emlékeztet egy korábbi világbajnok egykori dizájnjára.

Ez utóbbi nem más, mint gyerekkori kedvence, Kimi Räikkönen, aki a 2006-os Monacói Nagydíjon használt ehhez nagyon hasonló színösszeállítást. Elsősorban a sisakok hátulját kell figyelni, ám a hasonlóságok mellett van két fontos különbség. Armstrong a „Monaco” felirat helyett a vezetéknevét íratta rá, emellett pedig a jobb oldalon természetesen nem egy Mercedes szerepel, mint a finn pilóta fejvédőjén.

Räikkönen ráadásul az említett futamon egy kifejezetten emlékezetes jelenetet is szolgáltatott. Miután autójában túlmelegedett egy hőpajzs, aminek következtében a második helyről fel kellett adnia a versenyt, ahelyett hogy a megszokott módon visszatért volna a McLaren garázsába, az alagúton keresztül felment a jachtjára, majd egyszer csak azt lehetett látni a közvetítésben, hogy félmeztelenül iszogat a barátaival.

Räikkönen 17 éve olyat tett, hogy a közvetítés nézői nem hittek a szemüknek

Ami az eredeti sisakot illeti, azt Uffe Tägström cége, az Uffe Designs tervezte. A finn szakember JJ Lehto és Heikki Kovalainen személyében más F1-es honfitársainak is tervezett már sisakfestést, mint ahogyan többek között Fernando Alonsónak, Jenson Buttonnak, Juan Pablo Montoyának és Sergio Péreznek is. Persze nem csupán F1-es versenyzők vették igénybe a szolgáltatásait, hanem olyan ralivilágbajnokok, mint Tommi Mäkinen, Marcus Grönholm vagy Kalle Rovanperä.

Armstrong egyébként tavaly nem futott teljes szezont az IndyCarban, hiszen az oválpályákon egyáltalán nem versenyzett. Végül tizenegy futamon 214 pontot szerzett a Chip Ganassi színeiben, ami a tabella huszadik helyére volt elég. Idén viszont már minden helyszínen, így az Indy 500-on is ott lesz, az ehhez szükséges tesztet már teljesítette.

Friss