2024. április 16. 12:28

KezdőlapF1A Red Bull elhallgattatta Horner vádlóját, aki szerint világos, hogy végül ki...

A Red Bull elhallgattatta Horner vádlóját, aki szerint világos, hogy végül ki akarják majd rúgni

-

Bár a Red Bull igyekszik nem beszélni róla a nyilvánosság előtt, Christian Horner és az ellene viselkedése miatt először cégen belül panaszt tevő, majd bírósági eljárást is indító hölgy ügye még nem zárult le. Most a hallgatni kénytelen alkalmazott barátja mesél arról, hogyan látja a történteket az eddig meg nem szólaltatott oldal.

Az egész Red Bull-belviszály február elején még azzal robbant be a nyilvánosságba, hogy a csapat egy alkalmazottja feljelentést tett a csapatfőnök ellen zaklatás vádjával, és bár mostanra a nagy kép, a hatalmi harc letisztázódni látszik, ez az ügy még mindig nem zárult le, és továbbra is hatása lehet a Red Bull F1-es és azon kívüli működésére is. Miután tisztázta Hornert a vádak alól, a csapat felfüggesztette az alkalmazottat, aki nyilvánosság elé eddig nem állt, ám a személyazonossága kitudódott.

A Red Bull felfüggesztette a Hornert zaklatással vádoló alkalmazottját

Most sem őt, hanem a hölgy egy barátját találta meg a BBC, aki neve elhallgatása mellett lefestette, hogyan érzi magát jelenleg a sértett, és mit tud ő maga a történtekről úgy, hogy a hölgy egy jogi nyilatkozat aláírásával elfogadta, hogy az apján és a testvérén kívül senkinek nem beszélhet a Red Bull-lal és Hornerrel történtek részleteiről.

„Mások számára képtelenség megérteni, hogyan érzi most magát. Nem beszélhet róla, és nem is fog. De azt elmondhatom, mit tesz vele ez a helyzet. Bármikor kérdezek tőle valamit, könnyekben tör ki, mert nem engedélyezett számára, hogy beszéljen. Egyszerre nagyon zaklatott, nagyon dühös, nagyon rémült, nagyon megfélemlített és nagyon magányos” – idézi a BBC a meg nem nevezett forrást.

Miután február végén a Red Bull lezárta a belső vizsgálatát, a szezonnyitó Bahreini Nagydíj edzésnapján ismeretlen feladótól chatüzenetek képernyőfotóit tartalmazó emailek érkeztek az F1-es csapatok és a sajtó vezető alakjaihoz, amelyek állítólag Horner és a sértett közötti beszélgetéseket tartalmazták. Bár azok valóságtartalmát eddig senki nem erősítette meg, a barát bizton állítja, hogy nem manipulált képekről van szó.

Újabb támadás Horner ellen, az FIA-hoz fordult a Red Bull csapatfőnökének vádlója

„Mind elolvashatjuk a WhatsApp-üzeneteket, és mindenki eldöntheti magának, hogy vajon ez egy megfelelő viszony volt-e egy ügyvezető igazgató és egy asszisztens között. Christian azt mondja, lezártnak tekinti az ügyet. Nos, ha tényleg igazságos és független eljárás folyt, amelyben semmilyen elítélendő cselekedetre nem derült fény, akkor miért nem állnak ki és tisztázzák az ügyet a nyilvánosság előtt, és Christian miért nem tagadja, hogy a WhatsApp-üzenetek valósak?” – vetette fel a kérdést.

„Tudom, vannak, akik erre azt válaszolják, hogy kettőn áll a vásár, de ez csak eltereli a beszélgetést a lényegről. A kérdés itt az, hogy Christiannak ügyvezető igazgatóként szabad volt-e azt tennie, amit tett.”

A sértett azóta bírósági eljárást is indított Horner ellen, a barát szerint ugyanis eltökélt azt illetően, hogy igazságot nyerjen az általa elszenvedett sérelmekért.

„Több pénzügyi ajánlattal is megkeresték, de még csak meg sem hallgatta egyiket sem – mondta. – Már be van jegyezve a munkaügyi pere, ami nyilvános tárgyalás, de feltételezem, hogy Horner mindent el fog követni annak érdekében, hogy mégse nyilvánosan történjen – ahogyan arra eddig is minden lépésnél odafigyelt. Sajnos a tárgyalás időpontja még nagyon messze van. A Red Bull felfüggesztette, és tisztán látszik, hogy végül ki akarják majd rúgni.”

A BBC a cikkében a Red Bull szóvivőjét is idézi, aki cáfolta a barát által mondottakat: „Christian semmilyen kísérletet nem tett [annak érdekében, hogy a tárgyalás privát keretek között folyjon]. Ő [az alkalmazott] pedig nem azzal a szándékkal lett felfüggesztve, hogy menesszük” – hangzik a csapat álláspontja. A szóvivő emellett megerősítette, valóban aláírtak egy kétoldali megállapodást az alkalmazottal arról, hogy egyik fél sem teregeti ki az ügy részleteit a nyilvánosságnak.

Úgy tálalja majd Horner-botrányt a Netflix, hogy „mindenki boldog legyen”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss