2024. április 27. 18:05

KezdőlapF1A Red Bull felfüggesztette a Hornert zaklatással vádoló alkalmazottját

A Red Bull felfüggesztette a Hornert zaklatással vádoló alkalmazottját

-

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Red Bull felfüggesztette azt a női alkalmazottját, aki bepanaszolta Christian Horner csapatfőnököt. A döntésnek állítólag a múlt heti, a brit szakembert felmentő döntéshez van köze.

Újabb fejlemény van Christian Horner botrányával kapcsolatban. Bár a Red Bull ezt nem erősítette meg, a mértékadó nemzetközi médiumok lehozták, úgyhogy lényegében annak is tekinthető, hogy a Red Bull felfüggesztette azt a női alkalmazottját, aki zaklatással vádolta meg Christian Hornert, az istálló csapatfőnökét, és bepanaszolta őt.

Az ügyre február 5-én derült fény a nyilvánosság számára, ám később kiderült, hogy valójában januárban indult. A hírek arról szóltak, hogy egy női alkalmazott szerint a brit szakember nem megfelelően viselkedett vele szemben. A bikás alakulat független vizsgálatot rendelt el, hogy a végére járjon az egésznek.

Hivatalos: a Red Bull döntött a megvádolt Horner sorsáról

Pár nappal később Hornert hosszasan faggatta egy ügyvéd, és persze a többi érintettet is kikérdezte. A vizsgálat múlt hét szerdán zárult le, és Hornert minden vád alól felmentette. Egy nappal később azonban egy ismeretlen személy gyakorlatilag az egész paddocknak elküldte a feltételezett bizonyítékok egy részét, így a botrány újabb szikrát kapott.

Most robbanhat igazán a bomba: kiszivárogtatták a Horner-ügy részleteit?

Az elmúlt napokban pedig kiderült, hogy a zaklatási ügy valójában csak egy mellékszála a Red Bullon belül zajló hatalmi harcnak. Jos Verstappen szombaton lemondásra szólította fel Hornert, mondván, ellenkező esetben szétszakadhat a csapat. Azóta pedig az is felmerült, hogy Max Verstappen, Helmut Marko tanácsadó és Adrian Newey technikai főigazgató is elhagyhatja az energiaitalosokat.

Az eddig ismert Red Bull megszűnt létezni, Verstappenből járulékos veszteség lehet

Ami a felfüggesztést illeti, a The Times értesülései szerint a döntésnek a korábbi, Hornert felmentő határozathoz van köze. A fejleményekkel kapcsolatban természetesen a Red Bullt is megkeresték, ám a címvéső istálló nem osztott meg érdemi információt. „Egy mindenkori munkavállaló ügyét nem tudjuk kommentálni” – fogalmazott a csapat szóvivője.

Egy magazin címlapra tette a nőnek fotóját, aki feljelentette Christian Hornert

Friss