2024. május 01. 10:22

KezdőlapF1Vettel is elmondta véleményét a Horner-botrányról

Vettel is elmondta véleményét a Horner-botrányról

-

Sebastian Vettel szerint jó lenne, ha átláthatóbb lenne, hogy mi történik a Christian Horner körüli botrányban, míg úgy véli, a nők helyzete javult az F1-ben. A négyszeres világbajnok azt is elmondta, újra kedvet kapott-e a versenyzéshez a Porsche hiperautójának tesztelésétől.

Noha a kedélyek kicsit lenyugodni látszanak, Christian Horner zaklatási botránya még korántsem ért véget, hiszen a Red Bull csapatfőnökének vádlója bíróságra vitte az ügyet. Úgyhogy erről az ügyről és a Red Bullon belüli belviszályról is fogunk még hallani, miközben a Forma–1 és az autósport számos szereplője nyilvánít véleményt. A 2022 végén visszavonult Sebastian Vettel sem kerülhette el, hogy a német Sky megkérdezze, ő viszont nem sokat tudott hozzáfűzni az eddigiekhez azon kívül, hogy jó lenne, ha a közvélemény többet tudna.

„Rengeteget beszélnek erről az év kezdete óta, de amikor ilyen dolgok történnek, nehéz látni a teljes képet. Jó lenne, ha egyszerűen csak átláthatóbb lenne az egész, hogy az ember tudjon véleményt formálni. Mindig nehéz az, amikor az ember olvas valamit, majd megint valamit, aztán meg annak az ellenkezőjét. Most körbe-körbe mennek a dolgok. Ami sajnálatos, hogy Max [Verstappen] remek munkát végez, a csapat, amelynek számos tagjára emlékszem az ott töltött időmből, szintén remek munkát végez a háttérben, és ez elfelejtődik, amikor másra irányul a figyelem.”

Vettel elsőre nehezen hitte, hogy Hamilton tényleg a Ferrarihoz megy

Vettelt kérdezték a nők helyzetéről, illetve nemrég megejtett Porsche-tesztjéről is. Előbbiről elmondta, hogy „Az F1 változik, de sok szempontból ez egy régimódi üzlet. Eddig nem volt sok nő, de a számuk növekszik. Ahhoz képest, amikor kezdtem, sokkal több nő volt a paddockban és sokkal többen dolgoztak a sportban akkor, amikor távoztam. Úgyhogy szerintem pozitív változás figyelhető meg. De mint mindenhol, itt is van tér a fejlődésre.

„Kíváncsi voltam – tért át a tesztre. – Látni akartam, hogy milyen érzés. Nyilván más műfaj, versenyzés, de mások az autók. De sok dolog van, ami izgat, sok különböző dolog, nem feltétlenül csak olyan, ami a volán mögött ülésről szól, de az autón kívül is.”

Arról, hogy mindez újra kedvet csinált neki arra, hogy versenyezzen, azt mondta, hogy „Igen is meg nem is. Nyilván sok más dologgal is foglalkozom, és sok minden érdekel a versenyzésen kívül.”

Itt az újabb jele, hogy Vettel a sikeres teszt után versenyezhet is a Porschéval

Friss