2024. április 29. 20:10

KezdőlapF1A magyar szövetség is kiállt az FIA megvádolt elnöke mellett

A magyar szövetség is kiállt az FIA megvádolt elnöke mellett

-

Miután az FIA amerikai tagszervezetei támogatásukról biztosították a szövetség rágalmazással vádolt elnökét, hasonló nyílt levelet fogalmazott meg közösen 14 közép-európai tagszervezet, így az MNASZ is.

Mohammed bin Szulajm egyes feltételezések szerint a közelmúltban kétszer is bepiszkította a kezét: tavaly Fernando Alonso egyik büntetése ellen kampányolt a befolyásával visszaélve, valamint az első Las Vegas-i Nagydíj törlését próbálta volna kierőszakolni valamilyen mondvacsinált ürüggyel. A vizsgálatok felmentették az elnököt a gyanúsításban megfogalmazott vádak alól.

„Mint ismert, az FIA kellemetlen helyzetbe került a körülmények miatt. Napjainkban fontosabb, mint valaha, hogy egységesen lépjünk fel bizonyos emberek ellen, akik gyengíteni próbálják szervezetünket tisztességtelen és alaptalan támadásaikkal, melyeket az FIA legmagasabb kormányzati személyei, főleg Ön ellen intéznek” – áll az FIA Közép-Európai Zónájának (CEZ) 14 tagszervezete által írt, Szulajm felé címzett levélben, amelyben a megszólításnál a „Kedves Elnök Úr” mellett a „kedves barát” kifejezést is használták.

„Napjainkban fontosabb, mint valaha, hogy erős vezetésünk legyen, hogy megbirkózzunk ezekkel a nehéz kihívásokkal, melyek a jövőben is megmaradhatnak. Biztosítani szeretnénk a támogatásunkról ezekben a nehéz, zavaros időkben. Elismerésünket fejezzük ki a felénk, FIA-hoz tartozó nemzeti autósport-szövetségek felé mutatott figyelméért, amivel meghallgatja a kívánságainkat.

Bízunk a vezetői képességeiben, amivel sikeresen átnavigálja az FIA-t ezeken a nehézségeken, ami után a szövetség még erősebb helyzetben lesz, mint az egyetlen globális motorsportot felügyelő szövetség.

Az FIA háza táján mostanában sok a botrány, a Wolff-házaspárt érintő tavalyi év végi alaptalan vádak miatt például Susie Wolff tett feljelentést ellenük.

Támadás alatt áll az FIA, legalábbis az elnöke szerint

Friss