2024. április 30. 22:49

KezdőlapF1Megvan Hamilton utódja a Mercedesnél? – az olasz sajtó kész tényként kezeli...

Megvan Hamilton utódja a Mercedesnél? – az olasz sajtó kész tényként kezeli az átigazolást

-

Amennyiben beigazolódnak az olasz sajtóban megjelent hírek, a Mercedes nem húz merészet Lewis Hamilton távozása után.

Fernando Alonso Aston Martinnál maradásával többen is arra a következtetésre jutottak, hogy a Mercedesnél Andrea Kimi Antonelli lesz a befutó a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton helyére, és a Japán Nagydíjon Toto Wolff is elismerte, hogy az olasz juniorjuknak jók az esélyei, viszont hozzátette, semmit nem akar elsietni a döntéssel. Az olasz sajtó, név szerint a Gazzetta dello Sport és a Corriere dello Sport azonban most arról számolt be, hogy a Mercedesnek Carlos Sainz kell.

Alonso megfutamodott Verstappen elől? – ezek a spanyol pilóta új szerződésének tanulságai

Utóbbi értesülései szerint a Ferrarinál létszám felettivé váló spanyol már alá is írt 2025-re a brackley-iekkel, míg a szintén olasz funoanalisitecnica.com úgy tudja, Toto Wolff 1+1 éves szerződést kínált a spanyolnak. A Gazzetta azt taglalja, hogy Sainz több szempontból is remek választás a Mercedesnek addig, amíg Antonelli tapasztalatot gyűjt – feltehetően a Williamsnél –: az idén bizonyítja rendkívüli gyorsaságát, hiszen Charles Leclerc-rel is felveszi a versenyt; tapasztalatával hozzájárulhat az autó fejlesztéséhez; és igazi csapatjátékos, azaz nem kell attól tartani, hogy nem jön ki George Russell-lel. A legnagyobb olasz sportnapilap szerint Sainz a Mercedesszel párhuzamosan a Red Bull-lal is tárgyalt, ám ez végül nem vezetett sehova.

Amennyiben a háromszoros futamgyőztes valóban a Mercedesnél köt ki, az egyben azt is jelenti, hogy Max Verstappen maradni fog a Red Bullnál. Toto Wolff korábban egyértelművé tette, hogy lecsapna a holland pilótára, amennyiben a háromszoros világbajnok vevő lenne a váltásra. Verstappen így azonban maradna a Red Bullnál, ami abból a szempontból a leginkább logikus döntés, hogy a Mercedes jelenlegi formáját elnézve jövőre még biztosan nagyobb esélye lesz nyerni a bikásokkal.

Eddig élete szezonját futja, mégis idegesíti valami a Ferrari pilótáját

Friss