2024. április 30. 21:08

KezdőlapF1Ecclestone a náci Németországhoz hasonlította a Red Bull belháborúját

Ecclestone a náci Németországhoz hasonlította a Red Bull belháborúját

-

Érdekes kijelentéssel állt elő az F1 korábbi vezére, aki szerint mostanra elült a Red Bullon belüli vihar.

Az utóbbi hetekben feltűnően elcsendesedett az idei Forma–1-es szezon kezdetét uraló Red Bull-botrány, hiszen az energiaital-gyártó thai és osztrák tulajdonosa közötti hatalmi harc, és annak egyik szálaként kirobbant, Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét érintő zaklatási ügy már nem uralja a nemzetközi F1-es sajtót, és nem jelennek meg naponta újabb részletek róla.

Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy az ügy végleg elült – többek között azért sem, mert a Hornert megvádoló Red Bull-alkalmazott három szálon is elindult, hogy bizonyítsa igazát –, de az biztos, hogy mérséklődhetett. Bernie Ecclestone, az F1 korábbi vezére szerint ez a helyzet. „Béke van, Christian pedig arról informált, hogy Gerivel minden fantasztikus” – nyilatkozta a Hornerrel baráti viszonyban levő 93 esztendős üzletember a Daily Mailnek.

Red Bull-botrány: kamu volt az egész, a Red Bull saját ügyvédjével mosdatta tisztára Hornert?

Lévén Ecclestone egyértelműen Horner-párti, az ő szavait sem szabad készpénznek venni. Mindenesetre az F1 korábbi vezére szerint ez a belviszály olyan, mint minden háború – az emberek előbb-utóbb elfelejtik, ami történt, és továbblépnek. Ecclestone ezt egy igencsak szerencsétlen és nem helyénvaló hasonlattal példázta.

„Max [Verstappen] valószínűleg marad [a Red Bullnál], és mint minden háborúban, az emberek túllépnek a dolgokon és továbblépnek. A második világháború után nem lehetett Németország nevét említeni, és a zsidók semmit nem vásároltak onnan. Érthető volt. De nem sokkal ezután mindenki elfelejtette ezt, és elkezdett Mercedeseket vásárolni. Úgyhogy nem látom, miért akarná bárki is csapaton kívül tudni Christiant, miközben az idő mindent begyógyít. Szuper munkát végez, néhány hét pedig nagy különbséget jelenthet” – ecsetelte Ecclestone, majd hozzátette, hogy Horner rendezet kapcsolatát a feleségével, és „élvezi Geri támogatását, miközben az egész csapat jól szerepel, ezért nincs rá logikus érv, hogy felborítsák ezt az egyensúlyt.”

Ebből a két versenyzőből biztosan nem lesz Red Bull-pilóta Helmut Marko szerint

Horner nem figyel oda Wolffra

Persze azért a színfalak mögött nem állt meg az élet, amit mutat, hogy Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke mostanában csakis szuperlatívuszokban beszél Max Verstappenről, akiről kijelentette: ő áll a bevásárlólistája első helyén, ami Lewis Hamilton utódlását illeti. Az osztrák üzletember Szuzukában is bókolt egy kicsit a háromszoros világbajnoknak, amikor kijelentette: „Senki sem fogja elkapni Maxot az idén. A vezetése és az autója is lenyűgöző. Látszik, ahogyan kezeli a gumikat. Ez a szezon most tulajdonképpen arról szól, hogy ki lesz mögötte a legjobb. Ezért zajlik a csata” – idézi az Autosport a Mercedes csapatfőnökét.

Ám amikor Christian Hornert szembesítették kollégája kijelentéseivel, a Red Bull csapatfőnöke figyelmeztetett, hogy mivel 568 pont elérhető még, korai ilyen kijelentéseket tenni. „Nagyon korai még leírni ezt az évet, van még hátra 20 verseny. Az évek alatt megtanultam, hogy ne figyeljek oda túlságosan arra, amit Toto mond” – szúrt oda az osztráknak.

Friss