2024. április 29. 22:36

KezdőlapF1Imádja nézni, de nem versenyezne ebben a sorozatban Max Verstappen

Imádja nézni, de nem versenyezne ebben a sorozatban Max Verstappen

-

Max Verstappennek tetszik az elektromos formaautós széria, de azért annyira nem, hogy kipróbálja.

Max Verstappenről köztudott, hogy igazi autósport-őrült, és a szabadidejében is folyton versenyez az otthoni szimulátorában, illetve számos versenysorozatot követ. Közéjük tartozik a Formula E is, amelyben a háromszoros világbajnok barátai is versenyeznek (például Nyck de Vries), viszont a Red Bull pilótája ettől még nem érez késztetést arra, hogy egy napon maga is elektromos formaautóba pattanjon.

„Amit szeretek a Formula E-ben, hogy rengeteg a jó pilóta. Nagy a versengés, és természetesen néhány barátom is a mezőnyben van, így mindig rajta tartom a szemem. Ez ugyanakkor nem az a bajnokság, ahol a jövőben versenyezni szeretnék. De mindig élvezem nézni, mert nagyon sok a tehetséges pilóta, és emiatt izgalmasak a versenyek” – fejtette ki a Japán Nagydíj utáni sajtótájékoztatón.

Verstappen ebben ezek szerint Mick Schumacherrel van egy véleményen, a Mercedes tartalékja ugyanis korábban szintén kijelentette: nem kér az elektromos autóversenyzésből.

Elektromos autóversenyzés? – Mick Schumacher nem kér belőle

Sergio Pérez, Verstappen csapattársa, illetve Carlos Sainz is kedveli a rendre lélegzetelállítóan izgalmas futamokat produkáló FE-t, ám arról egyikük sem ejtett szót, hogy szívesen megméretnék magukat a 2024-ben hat korábbi Forma–1-es pilótát felvonultató mezőnyben.

„Nagyszerű, hogy van egy sorozat, amely lehetőséget ad azoknak, akik nem lehetnek ott a Forma–1-ben. Ez egy másik sorozat, ahol pénzt kereshetnek és a szenvedélyüknek élhetnek. Tiszteletben kell tartanunk, amire koncentrálnak, és szerintem nagyon jó munkát végeznek” – mondta Pérez.

„Vannak pilóták, akik nem jutottak be a Forma–1-be, de elég tehetségesek ahhoz, hogy hozzák a Forma–1-ben levő 20 pilóta szintjét. Ez a sorozat lehetőséget ad nekik, hogy a szenvedélyükért éljenek és együtt harcoljanak. Nekem is vannak jó barátaim ott, akik ellen versenyeztem a különböző szériákban, és nagyszerű, hogy itt van nekik ez a lehetőség. És a versenyzés is jó, úgyhogy örülök, hogy van ez a sorozat” – tette hozzá Sainz.

Fordulathegyek Misanóban: az egyik Porsche az utolsó körben örökölte meg, a másiktól a fürdőzés után vették el a győzelmet

Friss