2024. május 01. 19:22

KezdőlapF1Hamilton közölte, néhányan „baromságokat” beszélnek róla, majd odaszúrt csapattársának

Hamilton közölte, néhányan „baromságokat” beszélnek róla, majd odaszúrt csapattársának

-

Lewis Hamilton szerint nem szükséges igazolnia, hogy jó döntést hozott, amikor aláírt a Ferrarihoz, és úgy véli, sokkal idősebb kora ellenére jobb fizikai állapotban van George Russellnél. Utóbbi reagált arra a felvetésre, hogy Fernando Alonso többet érdemelne az F1-ben.

Lewis Hamiltonnak ugyan még majdnem egy teljes szezonja van a Mercedesnél, de sokan már amiatt izgatottak, hogy jövőre a Ferrarihoz igazol. A hétszeres világbajnok természetesen hétvégéről hétvégére kap kérdéseket a maranellói istállóval kapcsolatban, amely az első négy futamon sokkal jobban teljesített a csillagos alakulatnál.

Hamiltonnak azonban láthatóan nincsenek ínyére ezek a kérdések. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a Japán Nagydíj után egyszerűen otthagyta az újságírókat, amikor szóba került a téma. A sanghaji hétvége előtti sajtónapon ugyan ezt nem tette meg, de megnyilvánulásából érezhető volt, hogy nem tetszik neki a kérdés.

„Van jobb kérdésed?” – mondta Hamilton, majd faképnél hagyta az újságírókat

Nem érzem úgy, hogy igazolnom kellene a döntésemet – nyilatkozta. – Tudom, mi a jó nekem, és ez nem változott azóta, hogy meghoztam a döntést. Nem volt olyan pillanat, amikor megkérdőjeleztem volna. Engem nem befolyásolnak mások megjegyzései. Még manapság is vannak emberek, akik baromságokat beszélnek, ez az év hátralévő részében folytatódni fog. Nekem csak azt kell tennem, amit az előző alkalommal tettem. Hogy mi a jó az embernek, azt csak ő tudja, ez pedig izgalmas időszak lesz számomra.”

Hamilton 40 éves lesz, mire debütálhat a Ferrarinál, és már közel 42, amikor a szerződés szerint először felmerülhet az elválás a felek között. Ezzel Fernando Alonso nyomdokaiba lép, pedig néhány évvel ezelőtt ő maga beszélt arról, hogy ez nem fog megtörténni. Most viszont úgy érzi, idősebb kora ellenére az ő teste jobb állapotban van, mint csapattársáé, George Russellé.

Még jó ideig versenyezni fogok, szóval mindenképpen jó, hogy még mindig itt van, remélem, kicsit tovább is folytatja – utalt Alonsóra. – Soha nem gondoltam volna, hogy a negyvenes éveimben is versenyezni fogok. Biztos vagyok benne, hogy azt mondtam, hogy a negyvenes éveimben nem fogok versenyezni, de szerintem ez egy őrült utazás. Nem érzem magam közel negyvenévesnek. Még mindig nagyon fiatalnak érzem magam, és azt hiszem, neki több fizikai problémája van, mint nekem.”

Prost figyelmeztette Hamiltont a Ferrari kapcsán: Nem lesz annyira egyszerű

Ami Alonsót illeti, a szuzukai és a sanghaji hétvége közötti időszak legfontosabb híre, hogy a spanyol pilóta szerződést hosszabbított az Aston Martinnal. Mivel többéves megállapodást írt alá, elméletileg a 2026-ban kezdődő új korszakban is versenyezni fog, és ja jól jön ki a lépés, akkor ismét győzelmekért, esetleg világbajnoki címért csatázhat. Sokak úgy vélik, a teljesítménye alapján ezt már hosszú ideje megérdemelné, amire Russell is reagált.

Szerintem rengeteg olyan pilóta van, aki több nagydíjgyőzelmet érdemelne, és sok olyan versenyző, aki megérdemelné, hogy többször harcoljon a bajnoki címért – fogalmazott. – Lewis dominált, Max [Verstappen] pedig egy-egy győzelemért harcolt itt-ott, most pedig teljesen fordítva van. Nem arról van szó, hogy Max egyik napról a másikra hirtelen nagyszerű versenyzővé vált, Lewis pedig elvesztette [ezt a tulajdonságát], ez csak a sportág [sajátossága] miatt van, és azért, mert a szabályok miatt felborult a sorrend. Fernando az egyik legjobb versenyző a mezőnyben, és ugyanúgy megérdemelné, hogy [a vb-ért] harcoljon, mint Charles [Leclerc], Lando [Norris], Lewis és Max. Mindannyian megérdemeljük, hogy a bajnoki címért, illetve győzelmekért küzdjünk, és ideális esetben ide szeretnénk eljuttatni a sportágat. Szóval ő nem érdemli meg jobban vagy kevésbé, mint az általam említett pilóták.”

Alonso megfutamodott Verstappen elől? – ezek a spanyol pilóta új szerződésének tanulságai

Friss