back to top
2024. május 09. 18:56

KezdőlapF1Döbbenetes mennyiségű pénzt bukott el az F1-es világbajnok azzal, hogy visszavonult

Döbbenetes mennyiségű pénzt bukott el az F1-es világbajnok azzal, hogy visszavonult

-

Nem mindenki lenne képes lemondani 100 millió euróról, mondván, már addig is eleget keresett ahhoz, hogy az unokái jövőjét is sínre tegye. De 2016 F1-es világbajnoka megtette.

Nemrég Nico Rosberg volt a Business of Sport podcast vendége. A 2016-os Forma–1-es világbajnok beszélt többek között arról, hogy Lewis Hamiltonnal vívott belharca odáig fajult, hogy a Mercedes bevezette, nekik kell kifizetniük az egymással történt ütközésekből keletkező kárt. A német pilóta elmondása szerint egyszer emiatt 360 ezer eurót utalt a csapatnak…

A vb-címe után váratlanul visszavonuló pilóta azonban ennél jóval többet bukott azzal, hogy nem töltötte ki szerződését, 2016-ban ugyanis 2018 végéig szóló kontraktust írt alá a brackley-iekkel, de mivel a 2016-os Abu-dzabi Nagydíj után szögre akasztotta a sisakot, az ezért járó összeget, bónuszokat, szponzorpénzeket stb. természetesen már nem kapta meg.

„További két évre érvényes szerződésem volt, és ha csak simán vezettem volna még néhány évig, könnyedén kereshettem volna 100 millió [eurót] – mondta a podcastban, majd hozzátette, egyáltalán nem foglalkoztatta mindez. – Nagyon szerencsés vagyok, hogy annyi pénzt kerestem a sporttal, hogy ez az összeg már nem játszott szerepet a döntésem megfontolásakor. Tisztában voltam vele, hogy mindent beteljesíthetek azzal is, amit addig megkerestem, beleértve a gyerekeim és unokáim jövőjét.”

Michael Schumacher olyat mutatott Rosbergnek, ami visszavonulásba kergette honfitársát

Friss