back to top
2024. május 17. 02:39

KezdőlapF1Rövidesen hivatalossá válhat Newey távozása a Red Bulltól

Rövidesen hivatalossá válhat Newey távozása a Red Bulltól

-

Az utóbbi napok találgatásai után már ma pont kerülhet Adrian Newey és a Red Bull közös jövőjére.

Múlt héten robbant a bomba a Forma–1-ben, hiszen több mértékadó médium is arról számolt be, hogy küszöbön áll Adrian Newey távozása a Red Bulltól. Ezután lassan körvonalazódni kezdett, hogy a 2006 óta a bikás csapatot erősítő, annak eddigi összes győzelmében és világbajnoki címében kulcsszerepet játszó tervezőzseni a Christian Horner csapatfőnök és közte húzódó személyes ellentétek miatt hagyhatja el a csapatot, amelyhez legalább 2025 végéig szerződés köti.

Az első hírek megjelenése óta eltelt napokban folyamatosak voltak azok a találgatások, hogy Newey most tényleg megy-e vagy sem, de ezekre hamarosan pont kerülhet, az F1-insider.com ugyanis azt írja, hogy a Red Bull már ma, április 30-án hivatalos közleményt adhat ki arról, hogy elváltak útjaik a 65 esztendős szakemberrel.

Kiderült Adrian Newey távozási szándékának valódi oka?

A szaklap Newey-hoz közeli forrásokra hivatkozva írja, hogy nemsokára várható a hivatalos bejelentés, amelyből információi szerint a különválás feltételei is ki fognak derülni. „A közlemény szerint a brit lángelme megegyezett a Red Bull-lal arról, hogy idő előtt elengedik a 2025 végéig szóló szerződéséből” – írják.

Ez egyben azt is jelentené, hogy amennyiben Newey nem vonul vissza, hanem marad a Forma–1-ben, 2027-nél korábban (ha 2025 végén ment volna el, az egy éves kényszerszabadság miatt csak ekkor állhatott volna munkába máshol) elkezdhet majd dolgozni új csapatánál, amely minden bizonnyal a Ferrari, Aston Martin, Mercedes hármasból kerül ki.

Hogy a mérnökzseni távozása milyen láncreakciót indíthat el a Red Bullnál, arról az alábbi cikkben írtunk:

Lassú halál, de tömegkatasztrófa is várhat a Red Bullra Adrian Newey távozásával

Friss