back to top
2024. június 15. 22:45

KezdőlapF1Több mint 20 éve debütált az autó, amibe Räikkönen sem akart beleülni

Több mint 20 éve debütált az autó, amibe Räikkönen sem akart beleülni

-

Azért az már valami, ha egy csapat olyan autóval áll elő, amit Kimi Räikkönen sem akar vezetni, mondván életveszélyes. A McLarennek több mint 20 éve azonban sikerült építenie egy ilyen kocsit.

A 2003-as szezonra sok Kimi Räikkönen-drukker alighanem kissé keserű szájízzel emlékezik vissza, hiszen kedvencük ekkor került a legközelebb ahhoz, hogy világbajnok legyen a McLarennel. Erről végül az utolsó pillanatban lecsúszott, és a szezon során elkövetett nagy hibáit figyelembe véve azt sem lehet mondani, hogy abszolút megérdemelte volna a címet, ugyanakkor a McLaren is tett róla, hogy ne adja meg magának és 23 éves versenyzőjének a lehető legjobb esélyt, hiszen hónapokon át fordított erőforrást egy hamvába kolt konstrukció, az MP4/18-as fejlesztésére.

Könnyen lehet, hogy amennyiben nem így tesz, Räikkönen nem esett volna ki motorhiba miatt az Európa Nagydíjról, és a szezon végén világbajnok lesz. A wokingiak ehelyett sokáig kitartottak a több szempontból korát megelőző autó mellett, amely nemcsak kórosan megbízhatatlan, de elképesztően veszélyes is volt, így Alex Wurz tesztpilóta hatalmasakat bukott vele.

Végül a McLaren két állandó versenyzője és Wurz is eljutott oda, hogy közölte, nem hajlandó többet vezetni az MP4/18-ast, amely így soha nem mutatkozott be versenyen. A hamvába holt projektről bővebben alábbi cikkünkben tudhat meg többet.

Räikkönen sem akart beleülni a halálcsapdába, ami majdnem megölte a McLaren tesztpilótáját

Friss