back to top
2024. június 28. 22:56

KezdőlapF1Átigazolási bomba a láthatáron – mindenkit sokkolhat új csapatával a Ferraritól távozó pilóta

Átigazolási bomba a láthatáron – mindenkit sokkolhat új csapatával a Ferraritól távozó pilóta

-

Az utóbbi időszakban egyre inkább arról lehetett hallani, hogy mivel a Red Bullnál és a Mercedesnél sem ő lesz a befutó, a Ferraritól az idei szezon végén távozni kényszerülő Carlos Sainz végül elfogadja a 2026-től érkező, a Saubert felvásároló Audi ajánlatát, és aláír a németekhez. De váratlan fordulat látszik körvonalazódni.

A minap az Autosport számolt be róla, hogy Carlos Sainz meglepő helyen köthet ki a 2025-ös szezonban, ugyanis a lap értesülései szerint a Lewis Hamilton érkezése miatt a Ferrarinál létszám felettivé váló spanyol pilóta tárgyalásokat folytat a Williamsszel arról, hogy jövőre csatlakozzon a grove-iakhoz.

Sainznak egybehangzó sajtóértesülések szerint hosszú távra szóló ajánlata van az Auditól, amely május végéig vár választ a spanyoltól, aki viszont az utolsó pillanatig kivár. Eddig úgy tűnt, ennek oka az, hogy megnézte, lehet-e esélye a Red Bullhoz vagy a Mercedeshez igazolni, és miután kiderült, hogy nem, kénytelen lesz elfogadni az audis szerződést.

Titkos megbeszélések Imolában – hamarosan borulhat az F1-es pilótapiac

Arról viszont nem volt szó, hogy a Williams is potenciális célpont lehet, de most az Autosport arról ír, Sainz kíváncsi arra, hogy a James Vowles vezetésével gyökeres változásokon áteső, viszont az élmezőnytől még így is nagyon messze levő grove-i istállónak mik a hosszú távú tervei.

Ami a Williams-t vonzóbbá teheti az Audinál Sainz szemében, az egyértelműen a motor. Mert míg az Audinak bizonyára idő kell majd, hogy saját erőforrását kellően versenyképessé tegye, addig a Mercedes már a legutóbbi nagy erőforrást érintő szabályváltozásnál (2014) bizonyította, hogy képes jelentős előnyre szert tenni ilyen helyzetben a riválisokkal szemben.

„A 2025-ös autó már a szélcsatornában van, ennyire egyszerű. Az ember azért teszi ezt, hogy legyen elég ideje felkészülni 2026-ra és 2027-re. Odáig az általam közvetített üzenet ugyanaz lesz: nem arról van szó, hogy nem érdekelnek a 2026 előtti évek, de azt akarom, hogy a jövőben legyünk sikeresek. Ahhoz, hogy ezt elérjük, néhány igen kemény döntést kell meghoznom, hogy átformáljuk a szervezetet” – mondta Vowles Imolában.

Sainz pedig a Monacói Nagydíj sajtónapján kijelentette: „A színfalak mögött én többet tudok. Nektek [újságíróknak] ott vannak a pletykák meg minden egyéb, de ne aggódjatok, nem fogok elárulni semmit. Minden lehetőséget számításba veszek, aztán meghozom a megfelelő döntést. Mindössze annyit mondhatok, hogy amint döntöttem, a dolgok nagyon gyorsan fognak történni. Az a fontos, hogy minden a helyére kerüljön, amiről úgy érzem, hogy szükségem van a következő szerződésemhez.”

Jön a meglepetés? – Adrian Newey visszatérhet korábbi sikerei helyszínére

Friss