back to top
2024. július 01. 23:10

KezdőlapF1A Ferrari egyik pilótája nem mond igazat arról, mi történt az előző...

A Ferrari egyik pilótája nem mond igazat arról, mi történt az előző versenyen

-

Carlos Sainz az Osztrák Nagydíj alatt elmondta, Charles Leclerc állításával ellentétben nem állapodtak meg a Spanyol Nagydíj előtt abban, hogy az első etapban nem támadják egymást.

Miként arról beszámoltunk, a Spanyol Nagydíjon összekoccanó Charles Leclerc és Carlos Sainz még aznap este, a hazaúton megbeszélte nézeteltérését, abban pedig egyetértenek, hogy aligha ez volt az utolsó összeérésük az idei szezonban. Abban viszont nem, hogy miben állapodtak meg a barcelonai futam előtt. Leclerc ugyanis a múlt hétvégén azt állította, a csapattal megbeszélték, hogy a verseny első szakaszában gumit spórolnak, Sainz azonban ezt nem tartotta be, és csak azért tudott előzési pozícióba kerülni. A spanyol pilóta az Osztrák Nagydíj alatt azonban tagadta, hogy ez lett volna a helyzet.

„Ezt nem fogom kommentálni – felelte arra a kérdésre, hogy volt-e ilyen megállapodás a verseny előtt, vagy nem. – Ha megléptem a manővert, az azért van, mert úgy véltem, hogy nem volt ilyen megegyezés. Ha lett volna csapatutasítás, én lettem volna az első – és láthatták a versenyen, hogy amikor utasítást kaptam arra, hogy engedjem el [Leclerc-t], rögtön elengedtem. Úgyhogy, amikor csapatutasítás van, akkor követem. Ez mindig is így volt, és nagyon pragmatikus és engedelmes voltam ebben a csapatban. Az itt töltött négy évem során minden egyes csapatutasítást betartottam, amit kaptam. Ha úgy döntöttem, hogy megpróbálom az előzést, az nyilván azért volt, mert úgy hittem, és tudtam, hogy nincs csapatutasítás arra vonatkozóan, hogy tartani kell a pozíciónkat. Utána persze leülhetünk és megbeszélhetjük, hogy ez volt-e a helyes manőver vagy bármi.”

Leclerc, Sainz, Ferrari, Spanyol Nagydíj
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Sainz ezután elmondta, hogy csapattársához hasonlóan szerinte sem ez volt az utolsó vitás esetük az idén, de ő is azon a véleményen volt, hogy a múltbeli és a mostani csörték sem voltak rossz hatással a kapcsolatukra.

„Nem ez az első összeérésünk Charles-al és nem is az utolsó, évente egy-két alkalommal meg szokott történni. Ez teljesen normális és természetes, amikor két versenyző 24 versenyen át ugyanott van a pályán. Mindig az első hat hely valamelyikéről rajtolunk. Ott vannak a rajtok, a stratégia, előzések, és két olyan versengő fickó, mint ő és én, akik a csapat szempontjából szerencsére minden versenyen a mezőny ugyanazon részén vannak, mindig össze fog találkozni olykor. Nyilván a minimumon akarja az ember tartani ezeket, a fontos pedig az, hogy négy év után továbbra is jó a kapcsolatom Charles-al. Mindig megoldottuk ezeket a dolgokat egymás között, a csapatfőnök segítsége nélkül, mindig megbeszéltük. Olykor szeretném a sajtót kihagyni ebből, mert ez egyikünknek sem segít, valószínűleg ez volt a legnagyobb hiba, de ettől eltekintve megtesszük, ami tőlünk telik.”

Alonso a Red Bull tiltott csapatutasítása miatt nem lett világbajnok a Ferrarival?

Friss