back to top
2024. szeptember 09. 11:17

KezdőlapF1Sainz rossz csapathoz igazol? – egykori csapattársa Pérez helyén látta volna őt...

Sainz rossz csapathoz igazol? – egykori csapattársa Pérez helyén látta volna őt szívesen

-

Lando Norris szerint Carlos Sainz a képességei alapján megérdemelte volna, hogy egy élcsapatnál, a Red Bullnál találjon új otthonra a jelenleg a tabella utolsó előtti helyén álló Williams helyett.

Sainz és a Williams a Belga Nagydíjat követő hétfőn jelentették be, hogy legalább két évre szóló megállapodást kötöttek, így a Ferraritól az év végén távozni kénytelen spanyol 2025-től egy másik legendás csapatnál, ám egy, a mezőnyben sokkal rosszabb helyzetben lévőnél folytatja karrierjét.

Köztudott volt, hogy a spanyol elsőként az élcsapatoknál, a Mercedesnél és a Red Bullnál kopogtatott, s csak amikor azok az ajtók bezárultak előtte, akkor fordította figyelmét a többi istállóra. Ám James Vowles csapatfőnök szerint nem kell attól tartani, hogy Sainz motiválatlanul, a kilépési lehetőségeket keresve vágna bele az együttműködésbe: elmondása szerint már a tavalyi év vége óta egyeztettek a lehetséges közös munkáról.

Azt persze nem tudhatjuk, hogyan zajlott a többi csapattal való tárgyalása Sainz stábjának, Norris azonban furcsállja, hogy korábbi csapattársa nem a Red Bullnál kötött ki.

Elhárult a spanyol akadály – velük válhat hamarosan teljessé a 2025-ös F1-es mezőny

„Nem tudom, hogy mik a csapat tervei. De őszintén szólva az egyszerű döntés az lett volna, ha a Red Bullhoz megy – szerintem ezt kellett volna választania. Mondjuk én elfogult vagyok, mert jobban ismerem Carlost, mint Checót [Pérez], de Carlosnak kijárt volna az ülés. Ő az egyik legjobb versenyző a Forma–1-ben, ezt már számtalanszor bizonyította. Jó barátok vagyunk, és örülök, hogy továbbra is itt lesz az F1-ben, még ha a Williamsnél is, akiket megpróbálhat felhozni” – mondta Norris a Sky Sportsnak.

„Szerintem az Alexszel [Albon] való partnersége is sok szép dolgot adhat majd a Forma–1-nek. De biztos vagyok benne, hogy sokan gondolják még azt rajtam kívül, hogy a Red Bullhoz kellett volna mennie. Na persze nem nekem kellett erről dönteni.”

Norris és Sainz 2019-ben és 2020-ban voltak csapattársak a McLarennél – a brit F1-es karrierje eddigi mind a hat évét a wokingi csapat színeiben töltötte, míg az idén a sportban tizedik évét taposó Sainznak a Williams már az ötödik munkahelye lesz, ezzel utoléri Fernando Alonsót, Daniel Ricciardót és Nico Hülkenberget a jelenlegi mezőnyből legtöbb istállónál megfordult pilóták között.

A McLaren látja, hol veszíti el Norris sorozatban a versenyeket

Friss