back to top
2024. szeptember 18. 03:54

KezdőlapF1A sztárgolfozóval közösködő, pizzafutárnak hitt Schumacher csapattársát is megdöbbentette 33 éve

A sztárgolfozóval közösködő, pizzafutárnak hitt Schumacher csapattársát is megdöbbentette 33 éve

-

Michael Schumacher Forma–1-es bemutatkozásának évfordulója kapcsán felidéztük a német pilótával kapcsolatban azokat a történeteket, amelyek talán kevésbé elcsépeltek.

1991. augusztus 25-e alighanem sok egykori Michael Schumacher-drukkernek emlékezetes, vagy legalább ismert dátum, hiszen ezen a napon indult élete első Forma–1-es futamán a németek későbbi hétszeres világbajnoka. Noha az időmérős remeklés után remek rajtot vett, a verseny néhány száz méter után a kuplung meghibásodása miatt véget ért. Ám az 1991-es Belga Nagydíj hétvégéje ettől még előrejelezte, hogy alighanem egy leendő világbajnok érkezett meg a mezőnybe.

Aki a leginkább a saját bőrén érezte ezt, az Andrea de Cesaris, Schumacher aktuális csapattársa a Jordannél, aki nem hitt a szemének azt látva, hogy mire képes a zöldfülű német. Hogy mit látott, arról alábbi cikkünkben emlékeztünk meg részletesen Schumacher debütálásának tavalyi, 32. évfordulóján.

Schumacher első F1-es csapattársa nem értette, amit lát, csak hajtogatta, hogy „ez nem lehetséges”

De nem a bemutatkozó hétvége története az első elképesztő sztori, ami fennmaradt a sportautó-világbajnokságban már nevet szerző Schumacher F1-es szárnypróbálgatásai kapcsán, hiszen még ennél is hihetetlenebb az a két történet, ami első silverstone-i gyárlátogatását, illetve az első tesztjét övezi. Ezekről alább olvashat.

Túlórázó csapata elsőre pizzafutárnak nézte Michael Schumachert

Elképesztő sztori látott napvilágot Michael Schumacher F1-es bemutatkozásáról

Friss