2024. március 29. 13:03

KezdőlapHírekMixiék a Citroennel, Schubert a WRC-vel, Puskádi az új Fabiával megy a...

Mixiék a Citroennel, Schubert a WRC-vel, Puskádi az új Fabiával megy a Szilveszter Rallyra

-

24. alkalommal rendezik meg december 27-29. között a Szilveszter Rallyt a Hungaroringen. A verseny össztávja 56 kilométer lesz, és jó hír az autóversenyek szerelmeseinek, hogy ezúttal még több kategória küzdelmeit láthatják.

Az idei Szilveszter Rally a debütálások viadala is lesz. A juniorok is rajthoz állhatnak, ám természetesen sok profi is ott lesz a december 28-i rajtnál. Például Csomós Miklós, aki  nyerni érkezik a Hungaroringre, noha a megszokott Skoda helyett ezúttal a TRT Citroen C3 R5-ös versenyautójával indulnak.

„Egy különleges verseny az életünkben: bár a többség bulifutamként tekint rá, mi mindig a legjobb formánkat szeretnénk nyújtani, itt sem lesz ez másként. Nyerni megyünk a Hungaroringre, nem is lehet más célunk! Nem titok, nem terveztük az indulást, ám olyan ajánlatot kaptunk, amit nem lehetett visszautasítani. Most próbálhatjuk ki először a TRT Citroen C3 R5-ös versenyautóját. A nézőknek ez nem lesz újdonság, hiszen ezzel a kocsival lett magyar bajnok Mads Östberg 2022-ben, mi azonban még csak pár métert mehettünk eddig vele” – mondta Mixi, akinek megszokott navigátora, Nagy Attila diktálja majd az itinert.

Fotó: Szilveszter Rallye Kommunikáció

Mixi azt is elmondta, hogy jó lenne csak a közönségnek autózni, biztosan nagyon élveznék, de szeretnék megnézni mit tud a Citroen. Bár a Szilveszter Rallye nem a legjobb teszt, arra biztosan alkalmas lesz, hogy megítéljék Attilával, milyen a C3-mal menni, amivel egyelőre ezt az egy versenyt tervezik biztosra.

Természetesen a Skoda is tervez egy debütálást, ráadásul nem is akármilyet. Itt mutatkozik be Magyarországon a Skoda Fabia RS Rally2. A pilóta az ötödik Szilveszter Rallyjára készülő Puskádi János, aki úgy véli, a több éves kemény munkájuk elismerése ez a lehetőség.

„Óriási durranás, hogy megkaptuk ezt a lehetőséget. Nem tagadom, kipróbáljuk az autót, de vigyázunk majd rá, mert január 2-án már a Jaenner Rallyn lesz komoly bevetése, majd következik a Monte-Carlo Rally. Nem titok, jövőre bérbe adjuk ezt az autót. A felnin kívül minden más ezen az autón, éppen ezért sokkal nehezebb a dolgunk a teljes szerviz és az alkatrészellátás terén” – árulta el Puskádi János.

Fotó: Szilveszter Rallye Kommunikáció

És ha az időjárás is úgy akarja, akkor idén ismét rajthoz áll egy WRC  is. A sokadik Szilveszter Rallye-jára készülő Schubert István a ZEG Rally Shown már látott Fiesta WRC-vel indul. Nem titkolja, ő maximum buliversenyeken áll az autóval rajthoz – mint mondja, ennél nincs feljebb a rallye-ban –, és már zajlanak a tárgyalások, hogy bérbe adják a Fiestát. Ugyanakkor már most van több meghívásuk különböző külföldi versenyekre, így az biztos, 2023-ban nem áll majd a garázsban az autó.

„Kifejezetten örömautózásra készülök a Hungaroringen, ahol természetesen a teszten is aszfaltra gurulunk. Nagyon vigyázok majd az autóra, nem fogom a határait feszegetni. Egy biztos, ha nagyon zordra és havasra fordul az idő, akkor inkább kihagyom a versenyt, mert semmilyen körülmények között nem szeretném a Fiestát összetörni” – árulta el Schubert István.

foto: ZEG Rally Show/MK Racing Photography

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss