2024. április 25. 12:52

KezdőlapHírekHamilton: „Soha nem volt még olyan pilóta, mint amilyen én vagyok"

Hamilton: „Soha nem volt még olyan pilóta, mint amilyen én vagyok”

-

Lewis Hamilton finoman szólva is bízik benne, hogy nem jut Michael Schumacher vagy Kimi Räikkönen sorsára.

Korábban írtunk róla, hogy milyen rekordok dőlhetnek meg az idei Forma-1-es szezonban, és hogy a legtöbbet a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton adhatja át a múltnak. Nos, van valami, amit akkor nem említettünk, nevezetesen az, hogy amennyiben Hamilton futamot nyer az idén, és mindezt Fernando Alonsónál korábban teszi, ő lesz az első versenyző az F1 történetében, akinek ez a 300. versenye után sikerült.

Negatív csúcs, valamint Schumacher és Senna rekordja is megdőlhet az idén a Forma-1-ben

Korábban ugyanis Hamiltonon kívül Rubens Barrichello, Michael Schumacher, Jenson Button, Kimi Räikkönen és Fernando Alonso lépte túl a 300-as határt, ami után már egyikük sem nyert többet. Erre a Mercedes és az Aston Martin világbajnokának ugyanakkor még van esélye, és jelen állás szerint az lenne a meglepő, ha nem Hamiltonnak jönne össze hamarabb ez a siker.

A holland Formule1.nl-nek nyilatkozó 38 esztendős pilóta pedig igencsak magabiztos azt illetően, hogy lesz még győzelme, arra a felvetésre ugyanis, hogy ez korábban még senkinek nem jött össze, azt válaszolta: „De soha nem volt még olyan versenyző, mint én.”

Tényleg eltilthatják Hamiltont? – Toto Wolff megszólalt

Hamilton emellett beszélt a győzelem nélkül zárt – először fordult elő vele ilyen a pályafutása során – tavalyi évről és arról is, hogy mi segített neki túllendülni a nehézségeken.

„Ha bármit mondhatok a tavalyi évről, az az, hogy csapatként csak rugalmasabbá és elszántabbá váltunk. Vissza akartunk vágni 2021-ért, ez hajtott minket. Egy ponton azt gondoltam: »Istenem, ezzel az autóval nem fogok tudni harcolni a világbajnoki címért.«”

„A rajongók miatt megyek tovább – idézi őt már a GPFans. – Tavaly egész évben reménykedtem, hogy odaérhetünk. Próbáltam a legjobb csapattársa lenni mindenkinek, akivel együtt dolgoztam. Mindannyian ugyanabban a csónakban eveztünk, minden körülmények között összetartottunk, de mind egy irányba eveztünk és összhangban kellett maradnunk. Csak folytattuk a munkát, hogy túljussunk ezen az időszakon és a legtöbbet hozzuk ki minden lehetőségből.”

Friss