2024. április 20. 16:55

KezdőlapF1Vettel kiállt a rallyversenyzők mellett

Vettel kiállt a rallyversenyzők mellett

-

Sebastian Vettel szerint a rallyversenyzők nem kapják meg azt a figyelmet, amit megérdemelnének. A négyszeres világbajnok egykori F1-es pilóta csodálja a szakágat, és ismét utalást tett arra, hogy egy napon ő is szívesen kipróbálná magát benne.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, ezen a hétvégén rendezik a Race Of Champions idei kiírását. Az eseményen néhány esportoló mellett elsősorban a pályaversenyzés és a rallyzás nagy alakjai vesznek részt. Az eseményen ott lesz Sebastian Vettel is, aki 2007 és 2012 között zsinórban hatszor nyerte meg a csapatversenyt, 2015-ben egyéniben és felért a csúcsra, tavaly pedig az új formátumban is döntőbe jutott, ahol viszont kikapott Sébastien Loebtől.

Ilyen volt Vettelnek Michael Schumacher ellen versenyezni

Ahogyan tavaly, úgy a két szakág képviselői idén is külön ágon lesznek, és biztosan kijelenthető, hogy a pályaversenyzőket összességében jobban ismeri a nagyközönség, és nem csak azért, mert ők többen vesznek részt az eseményen. Ennek kapcsán Vettel az ág legeredményesebb pilótájaként kijelentette, hogy a rallyversenyzők nem kapják meg azt, ami jár nekik.

„Nagyon csodálom a rallyversenyzőket – nyilatkozta a ROC pénteki sajtótájékoztatóján. – Szerintem nagyszerűek a pilóták, és nem kapják meg a megérdemelt rivaldafényt. Hihetetlen a tudásuk, ahogyan a fegyelmezettségük is. Olyan érzés, mintha én egy csavarhúzóval és egy kalapáccsal érkeznék, míg ők egy teljes szerszámosládával mennek be az első kanyarba. Bármi is történjen, ők rendelkeznek a megfelelő eszközzel.”

A négyszeres világbajnok nemrég kijelentette, hogy adott esetben szívesen kipróbálná a rallyzást, de az nagy váltás lenne eddigi karrierjéhez képest. Erre most is tett utalást. „Sok munka lenne, de ha egy idő után elkezdi birizgálni [a fantáziámat]… Nagy kihívás lenne.” A sajtótájékoztatón Solbergék is ott voltak, és Petter egy ponton megszakította a német versenyzőt, hogy megkérdezze tőle, lenne-e kedve vezetni a kollekciójának egyik darabját. Vettel erre visszakérdezett, hogy kötne-e rá biztosítást, mire az idősebbik Solberg azzal viccelődött, hogy jobban bízna a 35 éves pilótában, mint saját fiában, Oliverben.

Räikkönen után újabb F1-es világbajnok kóstolhat bele a rallyzásba?

Forma-1-es pilótaként Vettelnek mindig is rendkívül sűrű volt a menetrendje, így nyilvánvalóan nem volt elég ideje ahhoz, hogy a rally-világbajnokság minden rezdülését kövesse. Az 53-szoros F1-es futamgyőztes azonban kijelentette, hogy valamilyen szinten rendre figyelte a WRC történéseit, és ismét hangot adott annak, hogy mennyire tiszteli ezeket a versenyzőket.

„Egy kicsit mindig is érdekelt – válaszolta az erre vonatkozó kérdésre. – Nem minden szektor, de a rallyk és a szakaszok igen. Emlékszem azokra a napokra, amikor Petter versenyzett és győzött. Mindig is csodáltam, hogy ennyire gyorsan megy rázókövek és pályahatárok nélkül. Nem számít, hogy mi van körülötte, legyen szó a terepről vagy a körülményekről.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss