2024. május 03. 05:48

KezdőlapHírekÉlőben közvetítik a Spában meghalt formaautós tehetség temetését

Élőben közvetítik a Spában meghalt formaautós tehetség temetését

-

Jövő kedden temetik el a 18 esztendős korában, a Formula Regional Európa-bajnokság spái versenyhétvégéjének második futamán balesetben elhunyt Dilano Van ‘T Hoffot. A temetés nyilvános lesz, azaz bárki részt vehet rajta egy online regisztrációt követően.

A hollandiai Ridderkerkben található Reyerparc-ban kerül sor a múlt hétvégén, a Formula Regional Európa-bajnokságon halálos balesetet szenvedő Dilano Van ‘T Hoff temetésére, amelyre bárki ellátogathat. A látogatókat délelőtt 10 órától várják, a ceremónia 12 órakor kezdődik és délután 4 óráig lehet majd ott tartózkodni. A temetésről emellett élő közvetítés is elérhető lesz.

Van ‘T Hoff családja közben létrehozott egy Racing for Dilano nevű alapítványt is, amellyel a versenybalesetet szenvedett pilóták felépülését segítenék. A temetéssel kapcsolatban azt kérték, hogy virágok helyett az emberek inkább ennek az alapítványnak adományozzanak.

Verstappen nem érti, mi szükség volt a spái tragédiához vezető döntésre

Az egyik olyan autóversenyző, aki ebben az időszakban balesetből épül fel, ráadásul nem más, mint a Spában Van ‘T Hoff autójába csapódó, többszörös csonttöréseket szenvedő Adam Fitzgerald, aki a közösségi médiában azóta annyit írt: „Nem tudok mást mondani Dilano családjának azon kívül, hogy megszakad a szívem értük. Folyamatosan rájuk és Dilanóra gondolok, és egyszerűen nem tudom, mi mást mondhatnék azon kívül, hogy megszakad értük a szívem. Nyugodj békében, Dilano!”

Közben a Van ‘T Hoffot is foglalkoztató MP Motorsport megerősítette, hogy kihagyja a Formula Regional Európa-bajnokság soron következő, mugellói fordulóját.

Friss