2024. április 29. 01:45

KezdőlapHírekÍgy néz ki belülről, amikor egy közel 800 lóerős, V12-es Ferrari száguldozik...

Így néz ki belülről, amikor egy közel 800 lóerős, V12-es Ferrari száguldozik a falak között (videó)

-

Giancarlo Fisichella meghajtott egy Ferrari Enzo FXX-et egy fesztivál programjának keretein belül. A helyszín Szaúd-Arábia, a világ leggyorsabb utcai pályája volt, ahova 2021 óta a Forma–1 is minden évben ellátogat.

Ezen a héten rendezték a Ferrari Festival Jeddah elnevezésű eseményt Szaúd-Arábiában, a dzsiddai utcai pályán. A rendezvény keretében a résztvevők számos programot élvezhettek a bemutatókörözéstől kezdve egyéb, szintén pályán zajló eseményeken át egészen az interaktív programokig és az utcai parádékig.

Az eseményen Giancarlo Fisichella is részt vett, aki 1996 és 2009 között a Minardi, a Jordan, a Sauber, a Renault, a Force India és a Ferrari színeiben versenyzett a Forma–1-ben. Az évek során három futamgyőzelmet aratott, 2005-ben és 2006-ban pedig hozzásegítette a Renault-t története első, majd eddigi utolsó konstruktőri világbajnoki címéhez.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Archie Hamilton (@archiehamiltonracing) által megosztott bejegyzés

Fisichella ezúttal egy Ferrariba ült be, ám nem egy F1-es autót, de egy szintén kifejezetten pályára tervezett prototípust vezetett. Az olasz versenyző az Enzo FXX-et hajtotta meg a világ leggyorsabb utcai pályáján, ráadásul villanyfényben. Az biztos, hogy nézni és hallgatni is érdemes a videót, amelyet az anyósülésről készítettek.

Ami az autó paramétereit illeti, a 2,650 méter tengelytávú, 4,832 méter hosszú, illetve 2,040 méter széles, 1155 kilogrammos kocsit egy 6262,45 köbcentiméteres, V12-es szívómotor hajtja, amely 789 lóerős teljesítményre képes. A hatsebességes váltóval felszerelt gép álló helyzetből 2,5 másodperc alatt képes 100 km/h-ra gyorsulni.

A videót egyébként Archie Hamilton készítette, aki amellett, hogy a YouTube-on tevékenykedik, maga is autóversenyző. Korábban a brit Forma–Fordban, a Formula Renault-ban, majd a Porsche Carrera Kupában is indult, hogy aztán a hosszútávú versenyzésben is kipróbálja magát. A Le Mans-i 24 órás futamon az LMP2-es és a GTE kategóriában is részt vett.

Friss