back to top
2024. szeptember 09. 08:20

KezdőlapHírekA brit csúcstartó 80 évesen együtt versenyez az unokájával

A brit csúcstartó 80 évesen együtt versenyez az unokájával

-

Az ötszörös brit bajnok Jimmy McRae a versenypályán ünnepli meg pályafutása kezdetének 50. évfordulóját – unokájával, Max McRae-vel együtt versenyezve.

A fia, Colin McRae világbajnok lett. A másik fia, Alister brit bajnok. Megszületett az unokája, aki azóta a brit bajnokságban versenyez az M-Sport pilótájaként. Történt egy és más azóta, hogy az ötszörös győztes, ezzel máig csúcstartó Jimmy McRae utoljára rajthoz állt a brit bajnokságban 1993-ban.

Jimmy McRae azonban a jövő héten újra elindul a skóciai Grampian Forest Rallyn, hogy megünnepelje pályafutása kezdetének 50. évfordulóját.

A mezőnyben pedig ott lesz az unokája, Max is, de értelmeszerűen nem ugyanabban az értékelésben állnak rajthoz. Jimmy navigátora egyébként az M-Sportból érkező Gail Whyte lesz. A 80 éves Jimmy nem győzte hangsúlyozni, mennyire különleges lesz együtt menni az unokájával.

„Elég szerencsés vagyok ahhoz, hogy a brit bajnokság és általában a sportág talán legjobb időszakában versenyezhettem, de nagyon jó érzés, hogy az ötvenedik évfordulómon visszatérhetek – mondta a DirtFishnek 1981, 1982, 1984, 1987 és 1988 brit bajnoka. – Kicsit szürreális gondolat, hogy a nevem ennyi idő után újra ott lehet a táblákon.”

Fotó: V-Híd Rally Hungary/MGR Images

A most Ford Fiesta Rally2-est vezető – az idén a Rally Hungaryt ERC4-ben megnyerő – Max McRae is nagyon készül a versenyre.

„Egészen különleges lesz, hogy mellettem versenyez, nyilván nagyon különböző autóval – mondta az unoka. – Egyébként mindig ott van a versenyeimen, néha külföldre is eljön velem. Nagyon sokat segített nekem, már egészen fiatal koromban különböző autókba ültetett, és megmutatta az alapokat. Elképesztő, hogy láthatom újra versenyezni.”

A McRae család tagjai nem először versenyeznek egymás ellen, itt éppen Jimmy és Alister csapott össze:

Friss