back to top
2024. szeptember 19. 08:49

KezdőlapHírekStritesky nagy lépést tett cseh bajnoki címe felé a Barum Rallyn, már...

Stritesky nagy lépést tett cseh bajnoki címe felé a Barum Rallyn, már nem Kopecky a legfőbb riválisa

-

Dominik Stritesky nyerte a Barum Rallyt, és hatalmas lépést tett első bajnoki címe felé, míg Jan Kopecky csupán ötödik lett a cseh értékelésben így a második helyet is elvesztette. 

Végre kiderült, hogy miként áll a Cseh Rally Bajnokság a Barum Rally után, mely a bajnokság utolsó előtti versenye volt. 

Stritesky először nyert a Barum Rallyn, Herczig Patrik nyert, Bertalan Márton harmadik lett az ERC4-ben

A Zlíni versenyen Dominik Stritesky nemcsak első ERC-futamgyőzelmét szerezte meg, de a cseh bajnokságban elért harmadik győzelmével négy futam után komoly lépést tett első bajnoki címe felé is, mivel előnye már 52 pont és egy versenyen 60 pont a maximálisan szerezhető pontmennyiség. Ez alól a Barum Rally volt kivétel, mivel itt győzelmével Stritesky 76.5 pontot szerzett.

A bajnokság második helyére pedig Adam Brezik lépett, aki harmadik lett a cseh értékelésben a Barum Rallyn, így 18 ponttal szerzett többet az ötödik helyen célba érő Jan Kopeckynél, így Brezik 1 ponttal megelőzte a bajnokság 10-szeres győztesét. 

Brezik 52, míg Kopecky 53 pontos ponthátránya pedig azt jelenti, hogy Stritesky számára egy 10. Helyezés is bajnoki címet jelentene a szeptember 20-22. között sorra kerülő Pacejov Rallyn.

Friss