2024. április 26. 14:52

KezdőlapNE VEDD ELMinden követ megmozgatnak a Superenduro GP szervezői

Minden követ megmozgatnak a Superenduro GP szervezői

-

Szombaton újra Budapestre érkezik a Superenduro GP mezőnye, a Papp László Arénában már zajlik az óriási kihívást jelentő pálya építése. 

Harmadik alkalommal rendeznek Superenduro GP-futamot Budapesten, ezúttal is eljönnek a sportág legnagyobb sztárjai és számos magyar versenyző is dobogós helyekre hajthat. Csütörtökön megkezdődött az óriási kihívást jelentő pálya kialakítása. 

Fotó: Pataky Péter

A szervezők 1500 tonna földet, 100 tonna követ és 50 tonna faanyagot mozgatnak meg annak érdekében, hogy a pálya a lehető legnagyobb izgalmat kínálja a versenyzőknek és a nézőknek egyaránt.

Hadobás Ádám hozzátette: a pályaépítés során a bevált módszereket és elveket követik: ifjabb Németh Kornél álmodta meg a pályát és ő koordinálja az építkezést is az utóbbi években bizonyító csapattal. Próbáltak a változatosságra és a látványosságra törekedni, szem előtt tartva, hogy a gyerekeknek is teljesíteniük kell a pályát. 

A pálya 36 óra nonstop építés során 60 kamionnyi föld, valamint 2-3 kamionnyi kő és fa felhasználásával alakul ki, az Aréna egész éves programjában páratlan látványt teremtve.

Szombaton 11 órától tartják az edzéseket, a délutáni programra pedig 16 órakor nyitják a Papp László Sportaréna kapuit. A jelenleg érvényben lévő jogszabályok értelmében az esemény látogatásához kötelező a védettségi igazolást bemutatni. (Bármilyen érvényes védettségi igazolás megfelel.)

Fotó: Pataky Péter

A jegyvásárlók között a rendezők a KTM és Husqvarna Centrum támogatásával kisorsolnak egy Husqvarna típusú motorkerékpárt

Jegyeken ezen a linken lehet előre vásárolni.

Friss