2024. április 19. 21:15

KezdőlapNE VEDD ELJeges fürdőt vettek a versenyzők a Bajnokok Tornáján

Jeges fürdőt vettek a versenyzők a Bajnokok Tornáján

-

A hivatalos edzés csak néhány körös lett egy hóvihar miatt, de a Bajnokok Tornájának versenyzői nem unatkoztak a verseny előtti napon. Előbb egy nagyon jó hangulatú sajtótáékoztatón vettek rész, utána pedig egy léken át ereszkedtek a jeges vízbe, szerencsére nem versenyautóval.

Csütörtökön már a svédországi Pite Havstad városban voltak a 2022-es Bajnokok Tornájának résztvevői. A ROC 18 hivatalos pilótája mellé tartalék versenyzőket is meghívtak a szervezők. Az ERX-ből Andreas Bakkerud és Anton Marklund, a W-Seriesből Emma Kimilainen, valamint kétszeres DTM bajnok Timo Scheider érkezett a helyszínre. A tartalék versenyzőket azért kérték fel a szervezők, hogy ha a világjárvány miatt valaki kiesne, a hétvégi program ne kerüljön veszélybe.

Mégsem a COVID, hanem az élet szólt közbe, Valtteri Bottasnak egyéb elfoglaltságai miatt le kellett mondania a részvételt. A finn helyére a honfitárs Emma Kimilainen ugrott be, aki először Mika Hakkinennel versenyez Finnország csapatában a Nemzetek Kupáján. “Megtiszteltetés, hogy itt lehetek, nagyon szépen köszönöm a meghívást. Mika a gyerekkori hősöm. Épp most beszélgettem a gyerekeivel, majd eszembe jutott, hogy annyi idősen mint ők, én mindig az F1-et néztem vasárnaponként a tévében.” – nyilatkozta Kimilainen.

A program szerint pénteken az edzés következett volna, de egy hóvihar közbeszólt. A versenyzők a sajtótájékoztatóra vonultak, aztán jeges fürdőt vettek. A videó alapján a hangulattal nincs probléma, mindenki remekül érzi magát.


A Botteni öböl jegén kijelölt pályát Jonah Kristoffersson mutatja be. A négyszeres rallycross világbajnok a ROC négy versenyautója közül a Porsche Cayman GT4 Clubsporttal ment körbe.

A Bajonok Tornája szombaton a Nemzetek Kupájával kezdődik, 12 és 15 óra között zajlik a verseny. Vasárnap az egyéni küzdelmekben derül ki, hogy Didier Auriol négy győzelmével továbbra is rekorder marad e ROC-on.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss