2024. április 27. 04:13

KezdőlapNE VEDD ELLoeb Ferrarit tesztelt – újabb dobásra készül?

Loeb Ferrarit tesztelt – újabb dobásra készül?

-

A Red Bull szigorúan hallgat róla, de többen is látták ahogy Sébastien Loeb, az AF Corse csapat Ferrariját teszteli, egy esetleges DTM beugróra. Red Bull közeli források pedig azt is tudni vélik, hogy nem csak egy versenyről lehet szó.

Spa-Francorchamps-ban látták Sébastien Loeböt, amiről az endurance-info.com számolt be. Itt több endurance csapat mellett a DTM-ben szereplő Red Bull Alpha Tauri autóit felkészítő AF Corse is privát teszten vett részt.

A két Ferrari 488 GT3-ast indító csapat Felipe Fragával és Nick Cassidyvel tervezi a szezont, ám Cassidy több DTM-futamról is távol fog maradni, kezdve a szezonnyitó portimaói hétvégét, amikor is a Forma–E monacói futamán indul.

A Red Bull egyelőre nem jelentette be, hogy ki fogja őt helyettesíteni, de miután Loeb is tesztelt a csapattal, igen nagy esélye van rá, hogy a 48 éves francia ugorjon be.

Sébastien Loeb szenzációs formában van, hiszen a Dakaron második lett, a Monte-Carlo Rallyt megnyerte, majd a Bajnokok Tornáján is győzött.

Az idei évre a Prodrive csapattal van szerződése a tereprally világbajnokságra, illetve Lewis Hamilton csapatával, a Team X44-gyel az Extreme E sorozatra. Emellett a rally világbajnokságon is számíthatunk még rá pár alkalommal. Az M-Sport úgy nyilatkozott, hogy négy–öt vb-futamon szeretnék indítani Loeböt a Ford Puma Rally1-gyel, ám azt még nem hozták nyilvánosságra, hogy melyiken.

A vb-futamok bejelentésének késése is azt mutatja, hogy Loeb idei programja még messze nem végleges, amibe beleférhet akár 2-3 DTM-futam is.

A kilencszeres rally világbajnoknak a pályaversenyzésben is van rutinja, hiszen kétszer indult Le Mans-ban, két évig versenyzett a túraautó világbajnokságon, valamint egy teljes szezont teljesített az FIA GT-bajnokságban, ahol a DTM-hez hasonlóan GT autókkal indult és négy győzelmet szerzett.

A DTM szezon május 1-jén kezdődik a portugáliai Portimaóban.

Friss