2024. április 18. 04:31

KezdőlapNE VEDD ELCsomós Mixi gyerekkori hőse ellen versenyzett a Legendák Tornáján

Csomós Mixi gyerekkori hőse ellen versenyzett a Legendák Tornáján

-

Az előselejtezők után még a 18 fős mezőny ötödik helyén állt Csomós Mixi a Legendák Tornáján. A 8-as döntőben is továbbjutó időt autózott, de egy bójadöntés miatt büntetést kapott, így nem jutott az elődöntőbe. Ez azonban cseppet sem vette el a kedvét, hiszen gyerekkori hőse ellen versenyezhetett, bár navigátora nélkül időnként kicsit egyedül érezte magát az autóban.

„Először is nagyon jó rendezvény volt, csak köszönettel tartozunk a RabócsiRingnek, hogy megszervezte. Változatlanul nem tartom magamat legendának, de hatalmas megtiszteltetés volt találkozni ilyen nagy versenyzőkkel, főleg egy pályán versenyezni velük.“

Csomós Mixi gyerekkori hőse volt Talmácsi Gábor, akivel személyesen most találkozott először. 

„Minden versenyét végig izgultam, emlékszem hol szerezte az első győzelmét, az pedig felejthetetlen élmény volt, amikor megnyerte a világbajnokságot. Elmeséltem neki, hogy hányszor lógtam el a focimeccsemről, csak hogy megnézhessem a versenyét a tévében.“

A sors iróniája, hogy Mixi bójadöntése miatt jutott Talma a négyes döntőbe, ahol végül negyedik lett. 

„Nagyon jól ment Talma, látszott, hogy nagyon érti az íveket, le a kalappal előtte.“

Azért Mixinek sem volt szégyenkeznivalója. A rallycrosson használt Suzuki hibriddel az előselejtezőben a negyedik helyet érte el, a driftben pedig harmadik lett, egyedül a gokart nem feküdt neki, ahol a 11. időt futotta. 

Fotó: Gyenes Attila // RabócsiRing

„A Suzuki szerintem nagyon jól vezethető volt. Egyedül a fékrásegítővel és az utcai gumival volt gondom, de ahogy láttam, mindenkinek. Így nem lehetett olyan finoman adagolni a féket, de a tempós részeken kifejezetten jó volt vele autózni. 

A drift nagy élmény volt, ilyen erős autóval még nem drifteltem aszfalton. Az edzésen sikerült megforognom, de amikor élesben kellett menni, akkor jó volt, még a pontozóbírók szerint is. 

A gokart viszont katasztrófa volt. Két-három helyen kellett fékezni, egyik fékpontot sem találtam el. Ebben a szakágban még van tanulni valóm. 

De tudod mi volt a legérdekesebb? Emlékszel, hogy viccelődtél velem, hogy (Nagy) Attila nélkül kitalálok-e a pályára? Azzal nem volt gond, de nagyon rossz volt nélküle versenyezni. Az edzésen folyamatosan elrontottam, hova kell menni, és az ugrató előtt is mindig gondolkoztam, hogy merre is kéne mennem.“

Mixi ennek ellenére megoldotta a feladatát, a lehetséges 54 pontból 39-et szerezett, amivel az ötödik helyen jutott tovább. A 8-as döntőben egy nagyon furcsa helyzet állt elő. Mixi autója háromhengerezett, Hadik András pedig elhagyta egy kerekét. Így mind a ketten pótfutamon indulhattak egymás ellen.

„Mondtam is Bandinak, hogy ez most akkor visszavágó lesz a tavalyi (ORB) bajnoki címért, de csak nevetett rajta.“

Végül ezt a visszavágót Mixi nyerte, de a bója miatt nem jutott tovább. 

„Jó lett volna bejutni a négyes döntőbe, de majd legközelebb. Így is nagyon jól éreztük magunkat. Jó volt a szurkolókkal találkozni és az is nagyszerű dolog, hogy ilyen sok pénzt sikerült gyűjteni két nagyon nemes cél érdekében. 

Köszönöm mindenkinek aki szurkolt nekünk, a Kanári-szigetek Rallyn találkozunk!“

A Legendák Tornája részletes eredménylistája itt található.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss