2024. április 19. 22:44

KezdőlapNE VEDD ELCsomós Mixi: Minél többen állítsanak meg a ZEG Rally Shown

Csomós Mixi: Minél többen állítsanak meg a ZEG Rally Shown

-

Csomós Mixi is leadta nevezését a ZEG Rally Show-ra. ERC versenyzőnk ebben az évben másodszor indul hazai közönség előtt, de az első alkalom ebben a szezonban amikor az R5-ös Fabiával áll rajthoz. Hiába az ERC-n szereplő technika, Mixi célja nem a kiélezett versenyzés, hanem a sok-sok beszélgetés lesz.

„Az Eb naptárunk elég sűrű lett, mellette a lengyelországi verseny után elég sokat kellett dolgozni az autón. Utána máris jött Róma, így nem sok szabadidőnk maradt, a csapat is elfáradt, ezért elég sokáig úgy éreztem, hogy nem tudunk elindulni a ZEG Rally Shown. A másik oldalon viszont fontosnak éreztem, hogy a hazai szurkolóknak is megmutassuk magunkat, és meg tudjuk köszönni a szurkolást amit kapunk tőlük. Nagyon sokan kérdezték is, hogy ott leszünk e, mert jönnének szurkolni, úgyhogy végül a szívemre hallgattam és leadtam a nevezést a II. ZEG Rally Showra” – mondja Csomó Mixi.

A szurkolók pedig csak helyeselni tudnak, hiszen nagyon sokan várták az alkalmat, hogy itthon is lássák a versenyzőt. Tudja ezt ő is, ezért a célja sem a győzelem lesz, hanem a ZEG Rally Show alapfilozófiájának megfelelően, a jó hangulat lesz a lényeg.

„Még nem készültem a versenyre, ami rám nem jellemző, de ez nem is egy Eb futam, ahol előtte két-három hét kemény munka a felkészülés. Itt az a cél, hogy odamenjünk, jól érezzük magunkat, élvezzük a versenyt és találkozzunk a szurkolókkal. Az időeredmény nem is érdekel minket, a részvétel a lényeg.”

Attól ne féljünk, hogy Csomós Mixi lassan fog menni a pályán.

„Nyilván én is beülök a versenyautóba, akkor nem hazudtolom meg magam és próbálom kihozni a legjobbat az adott szituációból. Most mégis az lesz a legfontosabb, hogy minél közelebb kerüljünk a nézőkhöz. Picit az is bánom, hogy a Barum lesz a következő versenyünk, mert ha murvás verseny jött volna, akkor murva beállításokkal, murva gumikkal próbáltunk volna még látványosabban autózni” – árulta el Mixi, aki az aszfaltos futóművel és slickekkel felszerelt Fabiával érkezik Zalaegerszegre.

Csomós

„Én már egy újabb generáció vagyok, és éreztem azt, hogy amikor régen a nagyon versenyeztek, teljesen elérhetetlenek voltak. Janikát, Bútor Robit, Szabó Gergőt és a többieket mindig csak ámulva néztük és csodáltuk, de meg sem tudtuk őket szólítani. Nagyon szeretném, ha ez elmenne egy olyan irányba, hogy bárki úgy érezze, hogy odajöhet hozzánk. Nyilván ezt nem egy teszt vagy egy verseny közepén, de egy ilyen show remek alkalom erre. Mindenkit várunk, és igyekszem minden kérdésre válaszolni.”

A legjobb időpont ezekre a beszélgetésekre talán a vasárnap déli szervizidőszak lesz. A városi gyorsasági után érdemes a ZalaZONE felé venni az irányt, ahol egy hosszú, két órás szerviidőszak előzi meg az utolsó két szakaszt. Ez elég arra, hogy a nézők ellátogassanak a kedvenceikhez, és utána még a ZalaZONE két gyorsaságiján is megnézhetik a versenyzőket. Csomós Mixi is készül erre az alkalomra.

„Láttam, hogy délben lesz erre lehetőség a szervizparkban. Ez a két óra remek alaklom arra, hogy a szurkolókkal legyek, és várom is a kérdéseket. Nyugodtan állítsanak meg a szurkolók, beszéljünk egy pár szót, ennek a napnak ez lesz a legfontosabb célja.”

Csomós Mixi
Fotó: Csomós Mixi

Egy ötletet mi is felvetettünk Csomós Mixinek. A sikeres ERC szereplés egyik kulcsa a gumikban rejlik, ezekre az abroncsokra pedig sokan kiváncsiak, szívesen megnéznék a teljes palettát közelebbről is.

„Jó ötlet. Fel is hívom Gábort (Kismarty-Lechner Gábor), hogy hozzuk el azokat az abroncsokat amik megmaradtak a római verseny után, és mutassuk meg a teljes palettát” – mondja azonnal Mixi, aztán jön egy kevésbé jó hír, a jobb egyben nem Nagy Attila ül majd Zalaegerszegen.

„Attilának már tavasszal kiderült, hogy ez a hétvége nem szabad. hat hét éve nem mentem már mással, így furcsa lesz, hogy nem ő diktálja az itinert, de mivel az idő nem számít, meg fogjuk oldani. Még nem tudom pontosan, hogy ki ül a navigátor helyén, van több elképzelés is, hétvégére ez is kialakul.”

Csomós Mixi
Fotó: Csomós Mixi

A ZEG Rally Show sikerének egyik titka a Zalaegerszeg belvárosában kijelölt gyorsasági szakasz, ahol tavaly azok is megfertőződtek a rallyval, akik egy klasszikus gyorsaságira talán el sem mentek volna. Mixiéknek egészen friss tapasztalataik vannak a belvárosban autózásról, hiszen két héttel ezelőtt Rómában a Colosseum körül versenyezhettek.

Sajnos nem sikerült túl jól, úgyhogy örülök neki, hogy ezen a téren több tapasztalatot gyűjthetek. Nekem kimaradt a szlalom és a hasonló versenyek, rögtön a rallyba csöppentem és ezek a szűk, türelmes, precíz kanyarvételek hiányoznak, ezért kellenek a belvárosi kilométerek is. Itt lesz egy kis ellentmondás, mert a látvány fontos lesz, de majd megoldjuk, hogy mindenki elégedett legyen” – mondja Mixi, majd a beszélgetés végén még sokadszorra is elmondja, hogy tényleg komolyan gondolta, hogy minél többen állítsák meg a hétvégén, és ígéri, hogy minden kérdésre megpróbál majd válaszolni, és minél több közös fotót szeretne a szurkolókkal.

Csomós


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:zegrally.hu

Friss