back to top
2024. július 27. 02:18

KezdőlapNE VEDD ELKris Meeke legyőzte a WRC2-es versenyzőket a Portugál Rally Bajnokság harmadik versenyén

Kris Meeke legyőzte a WRC2-es versenyzőket a Portugál Rally Bajnokság harmadik versenyén

-

Kris Meeke szoros csatában, de rajt-cél győzelmet tudott aratni a Portugál Rally Bajnokság harmadik futamán, ahol több WRC2-es versenyző is már a Portugál Rallyra tesztelt. 

Igazán erős mezőny állt rajthoz a Portugál Rally Bajnokság harmadik idei versenyén, a Rali Terras d’Aboboreira futamon, ennek ellenére Kris Meeke mindvégig az élen állva, a hétből négy gyorsaságit nyerve őrizte meg idei veretlenségét. 

Kris Meeke látványos borulással indított a Portugál Rally Bajnokság harmadik futamán

Pedig nem volt könnyű dolga az északír versenyzőnek, amit jól mutat, hogy csupán 11.1 másodperccel maradt el tőle Pierre-Louis Loubet Skodával, míg Yohan Rossel 24.3 másodperc hátránnyal zárt a harmadik helyen Citroennel. 

A negyedik helyen Nikolay Gryazin már 1:07.2 perc hátránnyal ért célba ugyancsak C3 Rally2-vel, majd őt Josh McErlean Skodával, Jan Solans pedig Toyotával követte. 

A portugál bajnoki értékelést hasonlóan a bajnokság első két versenyéhez ismét igen magabiztosan nyerte Meeke, miután itt ugyancsak az első két versenyhez hasonlóan Armindo Araújo követte 1:56 perc hátránnyal, míg a harmadik helyen célba érő Pedro Almeida már 4:41.8 perccel maradt el. 

Meeke a Portugál Rally Bajnokság élén zárhat, de bajnoki címet nem szerezhet

A versenyen külön kategóriában elindult Dani Sordo is a Rally1-es Hyundaijal, aki első idei WRC-futamára, a Portugál Rallyra készült.

Friss