2024. április 23. 09:12

KezdőlapORBSalgó Rally: Egy nap, kilenc szakasz 

Salgó Rally: Egy nap, kilenc szakasz 

-

A Salgó Rally, amivel kezdődik a Rally1-es bajnokság 2022-ben, idén egy napos lesz és kilenc szakaszból fog állni. 

A Salgó Rally lett volna tavaly is a szezonnyitó verseny, azonban ez a járvány miatt változott és a rendezvényt júniusra kellett halasztani. 

Idén a jelen tervek szerint azonban valóban meg lehet tervezni a nagy hagyománnyal rendelkező versenyt a Rally1-es szezon első futamaként. 

A Salgó Rally érdemi része március 26-án kerül sorra, amikor három pályát háromszor kell teljesíteni a mezőnynek, ez pedig 104,1 km versenytávot fog jelenteni. 

A versenyen egy 7,4, egy 10,5 és egy 16,8 km-es szakasz vár a versenyzőkre. 

A versenyzők március 10. 24 óráig tudnak nevezni az idei rendezvényre. 

A Salgó Rally legeredményesebb versenyzői Ferjáncz Attila, Ranga László és ifjabb Tóth János, akik egyaránt három alkalommal tudtak nyerni. 

A jelenleg aktív versenyzők közül Csomós Miklós, Herczig Norbert, Matics Mihály büszkélkedhet egy-egy győzelemmel. Címvédőként Csomós Miklós indulhatna a versenyen. 

A legtöbb dobogós eredmény tekintetében Ferjáncz Attila és Ranga László hét-hét dobogós eredménnyel a legsikeresebb. 

A versenyen való indulás tekintetében azonban Keszler Mátyás tartja a rekordot 20 részvétellel. 

A tavalyi versenyen Csomós Miklós és Nagy Attila Skoda Fabia R5-tel szerezte meg a győzelmet, a fordos Hadik András és Kertész Krisztián, valamint a cseh skodás Jan Kopecky és Jan Hlousek előtt. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss