2024. április 23. 09:53

KezdőlapORBA Horváth Rallye Ase versenyzői dobogós helyekért érkeznek Orfűre

A Horváth Rallye Ase versenyzői dobogós helyekért érkeznek Orfűre

-

A Rally3-as győzelemért megy a szezonnyitó Orfű Rally-ra a Horváth Rallye Ase, ahol összesen hét párossal vesznek részt.

A Rally3-ban öt páros, a Historic Bajnokságban egy, míg a teszt mezőnyben szintén egy párosuk található meg a nevezési listán.

Horváth
Fotó: Sári Péter / Rallyhearthu

„A teszt mezőny előfutója a Kiss István – Kovács Gábor duó a csapat EP3-as Hondájával vesz részt a versenyen. Pisti az MNASZ egyik tehetségkutatóján lett felfedezve, nagyon nagy tehetségnek tartották, már sokszor befejezte a pályafutását, de pár évente kedvet kap, hogy újra elinduljon. Legutóbb 2017-ben indult el egy versenyen” – kezdte a beszélgetést Németh 16V Péter, majd hozzátette. „A teszt mezőny mellett a Historicban is egy párosunk indul a Novák Tamás – Varga Vivien duó. Istvánhoz hasonlóan Tamás is régi motoros, hasonlóan hozzá évi egy – két versenyen indul el egy Skoda Favorittal.

Horváth
Fotó: Sári Péter / Rallyhearthu

A csapat a Rally3-ba adja a nagy mezőnyt, a Ladától a BMW-n át a Suzukiig próbálják lefedni a teljes mezőnyt.

„A Zákányi János – Vidécz Zsolt párost senkinek nem kell bemutatni, nagyon nagy tehetség áll a fiúk mögött. Új autóval vágnak neki a 2022-es szezonnak és nagyon szeretnénk, ha megnyernék a futamot, hiszen minden adott a jó eredményhez. A Baracsi Zsolt – Sóvágó Ádám duó megkeresett minket, hogy nálunk szeretnének menni és mi természetesen mindenkinek szívesen segítünk. Most indulnak először Rally3-ban a nagyon erős P13-ban mennek majd egy Bmw-vel. A Kovács Roland – Hering László páros a Zákányihoz hasonlóan nagyon rég óta nálunk megy, és azt gondolom, őket sem kell senkinek bemutatni, hiszen nagy közönség kedvencek. Két Suzukis párosunk is van a Buris István – Poczang Valér és az Orsós Tibor – Orsós Tibor párosok személyében” – tette hozzá Péter.

Horváth
Fotó: Sári Péter / Rallyhearthu

A 2022-es Orfű Rally-n a versenyzőknek hat gyorsasági szakaszt kell teljesíteni 50 kilométer össztávval.

Köszönjük Partnereinknek!

Fotó és szöveg: Sári Péter / rallyhearthu


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss