2024. április 24. 14:02

KezdőlapORBIlyen is csak Zsírpapával fordulhat elő

Ilyen is csak Zsírpapával fordulhat elő

-

A Salgó Rallyn kategória negyedik helyezést szerezett Zsírpapa és Mészáros Sándor, Lada VFTS-sel, ám az eredményük a céldobogó után veszélybe került, amit végül a legádázabb ellenfél segítségével sikerült elhárítani. 

Véletlenül futottam össze Zsírpapával egy kávéra a Salgó Rally után, hogy jól megvitassuk a versenyt és megváltsuk a világot. Eközben árulta el, hogy az utolsó pillanatban milyen veszélybe került az eredménye. 

„Képzeld el, felállunk a dobogóra, ünnepelünk, megköszönjük a szponzoroknak, a szurkolóknak, puszi a csajoknak, visszaülünk a kocsiba, megyünk be a parc fermébe, egyszer csak megáll, de mint a szög. Mondom, mi a fene lehet? Szállnék ki, de akkor már ott volt Foczkó Ákos szervize, tépik fel a gépháztetőt, mondják Papa, indítózz. 

Indítózok, semmi. Mégegyszer indítózok, azt mondják, te Papa, ebben nincs benzin. 

Hát persze, hogy nem volt benne, mert Foczkónak volt valami gyíkja, és így előttük voltunk az utolsó gyors előtt. Gondoltam, nehogy már megelőzzön, úgyhogy úgy letoltam az utolsó gyorson, hogy az AC kiszívott minden csepp benzint a tankból. 

Mondjuk így is megvert negyven másodperccel, de képzeld el, mi van, ha nem nyomom neki. Erre hol fogy ki a benzin? Foczkóék szervize előtt. 

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

Na de várjál, mert kiszállni sem tudtam, már hozták a hordót és nyomták bele a benzint. 

Ott tekerik, akkor érkezett meg Hangodi Zoli a busszal. Tudod, (Hangodi) Bendegúz apja. Hú, de jól ment most is a kisgyerek a Peugeot Kupában, hatalmas tehetség, nagyon bírom a kiscsávót. Ha találkozunk, már ötven méterről integet, hogy szia Zsírpapa!

Na szóval rohan oda Zoli, hogy mi van Zsírpapa, láttam, megállt az autód, hoztam a buszt, hogy behúzzalak. Mondtam neki, hogy már megvan a hiba, tankoljuk. 

Beálltunk a parc fermébe, megyek vissza Foczkóékhoz, akkor már ott volt Ákos is, ki akartam neki fizetni a benzint, amit beletankoltak a kocsiba, de nem engedte, ő is csak röhögött rajta. 

De érted? Ilyen emberek vannak a rallyban. Kérsz még egy kávét?“

Nem, nem kértem, de lehet, hogy egész véletlenül majd megint Zsírpapa felé járok, mert bár rövid ideig beszélgettünk, de azt hiszem kivételesen, tényleg sikerült megváltanunk a világot. 

Friss