2024. március 19. 12:23
KezdőlapORBSzelep szerint Zákányi Janika szenzációs

Szelep szerint Zákányi Janika szenzációs

-

Négy párossal érkezett a Rally3-es Bajnokság harmadik önálló fordulójára az I. Watz Rallyra a Horváth Rally ASE, mely után Szelep értékelt.

A Zákányi János – Vidécz Zsolt páros szándéka az volt, hogy megőrizzék előnyüket a bajnokságban, ami sikerült is, jelenleg 25 pont előnnyel várják a folytatást.

„Janika szenzációsan ment, nem volt semmilyen műszaki problémája. Ők is nagyon élvezték a versenyt. A végén jött a feketeleves, az utolsó szakaszon az egyik sportbíró beírt neki 30 másodperc büntetést, hogy kikerült egy lassítót. Én jeleztem a rendezőség felé, hogy ez nem igaz, majd bekérték a belsőfelvételt, amiből bebizonyosodott, hogy nekünk van igazunk és a versenyrendezőség nagyon korrekten korrigálta a hibát. Kicsit déjá vu érzésünk volt Horvátország miatt. Szoros csatában nyertek a fiúk, amihez ezúton is gratulálunk” – kezdte a beszélgetést Németh 16V Péter.

A Buris István – Bottyán János duó hazai pályán versenyzett és nagy céljuk volt, hogy versenyt nyerjenek. Sajnos mindjárt az első gyorsaságin beestek, ami pont annyi idejükbe került, amivel megnyerhették volna a kategóriájukat. Az eredmény így is szépen csillog, a második hely is sokat nyom az év végi értékelésben.

A Matics Mihály–Zejda Viktória páros a Just4fan kategóriában indult, amit magasan meg is nyert. Bár az autóval motor problémák voltak, de így is kifizetődött az előnyük, amit az első pár gyorsaságin hoztak össze. A Mecsek Rally-ra a hibát elhárítják.

A Kapás János–Bolya Tamás duó az Ep3-as Hondával, technikai problémával küzdött és az utolsó szakasz előtt ki kellett álljanak. Jól mentek, a kategória második helyéről búcsúztak.

„A folytatásban a Mecsek Rallyn indul a csapat, ott lesz mindenki a rajtnál. Visszatér Pepe és én is autóba ülök, de ott lesznek Maticsék, Fonákék és Kokóék is. Jó versenyre számítunk, és már nagyon várjuk” – zárta a beszélgetést Németh 16V Péter.

Köszönjük Partnereinknek


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss