2024. április 28. 10:32

KezdőlapORBCsukovics és Zsírpapa csörtéje a dobogóért

Csukovics és Zsírpapa csörtéje a dobogóért

-

Az ifj. Érdi–Csökő páros nyerte az Országos Historic Rallybajnokság harmadik futamát, a Kalapács testvérek magabiztosan tartották a második helyet, a dobogó alsó fokáért azonban a két zsigulis, Csukovics és Zsírpapa késhegyre menő csatát vívott. 

Nem nagyon volt kérdéses a Mecsek Rally historic ob értékelésének győztese. Ifj. Érdi Tibor és Csökő Zoltán több mint öt perc előnnyel nyert a Ford Sierra RS Cosworth 4×4-gyel.

Az egyetlen ellenfelük a Wirtmann–Kerekes kettős lett volna Ford Escort Mk II-essel, ám Wirtmann Feri bácsi a héten pozitív Covid teszt miatt visszalépett a versenytől. Szombaton még mindig úgy érezte, mintha hárman ülnének a fején, de üzeni, hogy már javul és hogy a következő versenyen újra támad.

Ahogy az abszolút első, úgy az abszolút második, illetve a D korcsoport első helye sem volt kérdéses. Kalapács Zsolt és Kalapács Kornél az Opel Kadett C Coupéval több mint három perc előnnyel végeztek a zsigulis banditák előtt.

Fotó: Sári Péter #Rallyhearthu

A Zsírpapa–Mészáros Sándor páros azt ígérte, hogy szétcsapja az Eb-mezőny arcát, de miután beültek a Lada VFTS-be már csak a verseny élvezetére tudtak koncentrálni.

Kellett is, hiszen a Csukovics István–Kari kettős is komolyan nyomult a Lada 21013-assal. Egy darabig Csuki állt az élen, de aztán Zsírpapa annyira belelendült hogy a hetedik gyorsaságin 3,6 másodperc előnnyel átvette a harmadik helyet. Csuki a következő szakaszon visszavágott és 0,5 másodperccel megelőzte Zsírpapát. Végül az előnye 6,4 másodpercre nőtt, így Csukié lett az abszolút harmadik és a D csoport második helye.

Zsírpapának sem kellett szomorkodnia, hiszen az abszolút negyedik hely mellet az E korcsoportban Érdi mögött második lett, de számára sokkal fontosabb volt, hogy borzalmasan élvezte a versenyt.

Fotó: Sári Péter #Rallyhearthu

Az abszolút ötödik és az E csoport harmadik helyét Mang Huba szerezte meg, akinek a nagy visszatérő, Béres Unicum navigált a Skoda Favoritban.

Őket követte a Turini gyorsasági ladás meghódítója, Mésziati, akinek ezúttal dr Oláh Orsolya navigált a Lada 2101-esben.

A C korcsoportot Hajtós Péter–Pongrácz Ákos kettős nyerte Wartburg 353-mal, a Tóth István–Nagy János Skoda S120S-ese előtt.

Az Országos Historic Rallybajnokság negyedik futama a Mór–Vértes Rally lesz augusztus 26–28-a között.

A Mecsek Rally historic ob eredményei itt találhatók.

Friss