back to top
2024. július 27. 04:27

KezdőlapORBZsírpapa VFTS-e magától ment keresztben

Zsírpapa VFTS-e magától ment keresztben

-

Nem érkezett meg a Mecsek Rallyra rendelt hat új versenygumi így Zsírpapa és Mészáros Sándor nem tudták szétcsapni az Eb-mezőny arcát. Felrakták viszont az összes kopott gumit és le is nullázták őket. Az utolsó gyorsaságikon harcban voltak az Országos Historic Rallybajnokság abszolút harmadik helyéért, de a VFTS Árpádtetőn önállósította magát és úgy döntött, hogy Zsírpapa autózzon inkább a nézőknek. Így negyedikek lettek. 

„Nagyon jó verseny volt – foglalta össze tömören Zsírpapa. – Meszessel annyira élveztünk, hogy az elmondani nem tudom. Dőlt rólunk a víz minden célban, de ***** jó volt. 

Az új gumik nem jöttek meg, állítólag még mindig nem tudott kikötni a hajó. Úgyhogy előszedtük az össze kopottat. Péntek estére le is nulláztuk őket. Szombatra felraktuk Wirtmann használt gumijait, azokat is nullára koptattuk. Szerintem gumi kihasználásban nincs jobb nálunk. 

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

Kis Érdi nagyon jól ment, vele nem tudtuk felvenni a versenyt. Wirtmann most nem indult, de voltak helyette a Kalapács tesók, hát ők is nagyon elvertek az Opellal. A harmadik helyért nagy meccsben voltunk Csukoviccsal. Az utolsó gyorsaságikon is még fej-fej mellett álltunk. 

Árpádtetőn jövünk le, tolom neki, hogy nehogy Csuki megverjen, elfordítom a kormányt és már túl is fordult a hátulja. Mi van itt? Gondoltam, ha már a VFTS is ezt akarja, akkor ráugrok a gázra és elfüstölöm a maradék gumit.“ 

Zsírpapát a gumifüstölésben az Etikett Print Kft., a Box Print-FSD Packing Kft., és a GQS Kft. segítette.

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

„Meg a Material-Plastik Kft, akiktől a hat új gumit kaptuk, ami ugyan nem érkezett meg, de nem baj, a következő versenyen megyünk vele és, képzeld el, a Dunakanyar Rallyn annyira elégedett volt velünk a Vestin Equity Kft, hogy a Mecsek Rally nevezésünket is fizette. 

Azt mondtam már, hogy kegyetlen jó verseny volt? Én nem szeretem a szűkeket, de a Mecsek Rallyn még azok is jók voltak. Hallod, Sanyival olyan boldogok voltunk a célban, hogy hihetetlen. 

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette ezt a versenyt, a rendezőnek, a sportbíróknak, a nézőknek, hát ők nagyon aranyosak voltak, imádom őket! És külön szeretném megköszönni Kasza Zolinak az autót.

Fotó: Bittó Zsolt // Zsírpapa

Azt képzeld el, hogy 19 éve ő készíti fel az autómat és ha hiszed, ha nem, az ő hibájából még nem estem ki soha. Én dobtam már el, de Zoli hibájából még nem estünk ki, ami azért, ha belegondolsz nagy dolog. 

Na, puszi a csajoknak! Wirtmann-nak meg üzenem, hogy gyógyuljon meg minél hamarabb, mert így nem tudom elverni.“ 

Friss