back to top
2024. június 23. 04:13

KezdőlapORBOstberg: Nem adták könnyen magukat az ellenfelek

Ostberg: Nem adták könnyen magukat az ellenfelek

-

Mads Ostberg újra megnyerte a pécsi versenyt! Forró hétvégén, gyors pályákon bizonyult a legjobbnak az exvilágbajnok, aki tavaly is győzni tudott a legpatinásabb magyar ralin. Idén az eddigi négyből három futamon indult és három futamon nyert a Citroën Rally Team Hungary kettőse, az Ostberg–Barth duó. A Tagai Racing Technology C3 Rally2 versenyautója most is hiba nélkül működött. 

Mads Ostberg második szezonját futja a magyar ralibajnokságban és a pécsi Mecsek Rally volt az első verseny, ahol ismerős környezetben, részben ismerős gyorsasági szakaszokon tudott versenyezni. A 2020-as év WRC2 világbajnoka tavaly nyerni tudott ezen a futamon és most is hasonló eredményt várt el magától.

A futam előtt még egy kedves esemény zajlott a Tagai Racing Technology szervizsátrában. A Citroën a magyarországi gyerekeknek egy rajzpályázatot hirdetett, ahol a jövő versenyautóját rajzolhatták meg. A győztesek találkozhattak Mads-szel, aki beültette őket a versenyautóba, elmesélte, hogyan is zajlik egy versenyhétvégéjük és még a szervizkamion rejtett kincseit is megmutatta. 

Fotó: Citroën Rally Team Hungary

Az első versenynap a második helyen zárt a versenyzőpáros, volt pár lassító, ami túl szűkre volt kihelyezve és néhány pályaelem, ami nem az itinerben szereplő helyen volt, de Mads és Patrik a második nap elején átvette a vezetést és ezt már nem is adta át a verseny végéig.

Újra nyert tehát a Citroën C3 Rally2! Idén három versenyen indult a csapat, mind a három futamon hiba nélkül teljesített a versenyautó és az első helyen végzett a Mads Østberg, Patrik Barth egység.

„Nagyon élveztük a hétvégét. Az első nap nem voltam még kellően magabiztos, de szombaton már tudtunk egy kis előnyt felépíteni, ami elég is volt arra, hogy beosszuk. Nem volt könnyű, hiszen a magyar mezőny eleje nagyon kemény, nem adták könnyen meg magukat a srácok, az utolsó méterekig koncentráltan kellett versenyeznünk.” – nyilatkozta boldogan a céldobogón Mads.

Fotó: Citroën Rally Team Hungary

„Nehéz verseny volt, de élveztük minden pillanatát! Köszönöm a csapatnak a remek munkát és mindenkinek, aki segíti a versenyzésünket és az összes szurkolónknak, akikkel jó volt újra találkozni!”

A magyar ralibajnokság következő futama július végén az egyetlen murvás verseny, a Székesfehérvár – Veszprém Rally lesz. Tavaly ez a verseny kimaradt a Citroën Rally Team Hungary programjából, de idén ott lesz a C3 Rally2 Veszprémben!

Friss