back to top
2024. június 21. 22:19

KezdőlapORBA dobogósok nyilatkozatai a Mecsek Rally végén

A dobogósok nyilatkozatai a Mecsek Rally végén

-

Csomós Miklós és Nagy Attila nyert a Mecsek Rally, Velenczei Ádám és Turán Frigyes előtt. A pécsi Széchenyi téren kérdeztük a pilótákat, valamint a helyi hőst, Ranga Pétert.

Csomós Mixi:

Német Gábor azt nyilatkozta a nap felénél, hogy Mixi úgyis előhúz valamit a kalapból, ha kell. Igaza lett, de nem tudtak mellettetek állni a végén.
Sajnálom őket, de talán most nekik még nagy volt ez a tempó. Amikor láttam, hogy nem jönnek le a pályáról, éreztem, hogy baj van. Amikor Ostberg ellen versenyeztem, akkor hasonlót éreztem, most viszont a mi oldalunkon volt a nagyobb rutin. Mondhatni most a nagyobb rutinunk győzött, volt amikor mi nyertünk komolyabb különbséggel, volt amikor ő tudott minket megverni, úgyhogy le a kalappal előtte.

A rali-futamgyőzelem a legjobb ránceltávolító. egész hétvégén gondterhelt voltál, most kisimult és mosolygós.
Hát elég sok probléma volt a hétvégén, elég sok velem is, de szerintem kellett ez most mindenkinek, a csapaton belül is, és a partnereink, támogatók számára is. Teljesíteni tudtunk egy sikeres versenyt, százhatvan kilométer van magunk mögött, amiben mentünk sötétben is. Karcmentes az autó, elsők lettünk, örülünk.

A fékhiba oka meglett?
Ez a legnagyobb negatívum, amit viszünk magunkkal haza, hogy nincs meg az ok. Nyilván otthon meglesz ez is, elemezzük is a történteket és így folytatjuk.

Hogyan tovább?
Az irányt látjuk, az ERC az utunk, de az anyagiakat kell ööszerakni, ami nagyon nehéz. Reálisan nem is fog sikerülni, így lehet, hogy be kell áldozni az ERC-t és az ORB-re koncentrálni. Nem hiszem, hogy ez visszalépés, mert nagyon erős a mezőny, most is menni kellett ahhoz, hogy elsők legyünk, nem volt elég 70-80-90 százalékon menni.

Következő verseny?
Még nem látjuk, illetve a másik autót is össze kell még rakni. ma este még bulizunk egy nagyot, úgy tudom elég sokan ott lesznek a mezőnyből.

Velenczei Ádám:

Nagy volt a meccs. Sajnálom, hogy Gáborék kiestek, sosem jó így egy helyet előrelépni. Az első abaligeti szakaszunk jól sikerült, ott felcsillant a remény, de az utolsó négy szakaszon már láttuk, hogy ha nem hibáznak, nehéz lesz megfogni az előttünk levőket.

Hogyan tovább, mennyi lendületet ad ez a verseny?
Diósgyőrben harmadikak lettünk, most másodikak, jó lenne ha folytatódna a sorminta. Diósgyőrben el voltunk keseredve, de most ez az eredmény jót tett az önbizalmunknak, várjuk már a folytatást.

Turán Frigyes:

Nem vagyunk elégedettek, sok ok miatt nem lehetünk azok. Az autó sem olyan volt, mint kellett volna, én sem voltam rendben, bajlódok a térdemmel, de mégis eljöttem ilyen állapotban is.

Miért jöttél mégis?
Egyrészt a bajnokságban fontos a pontgyűjtés, másrészt a Mecsek az Mecsek. A bajnokság szempontjából remek ez az eredmény, ha jól számoltam pár ponttal vezet most Mixi, de látni kell, hogy sokat kaptunk, és a beállítások sem voltak jók. Folytatjuk tovább!

Csomós Mixi és Nagy Attila nyerte a Mecsek Rallyt, Érdiék a Historic Eb futamot

Ranga Péter:

A mai napunk alapvetően jó volt, magunkhoz képest jó tempót autóztunk. Helyenként szerintem gyorsabban mentünk, mint 4-5 éve, de akkor volt, hogy szakaszt nyertünk, most pedig negyedik helyekre volt elég. Gyors az élmezőny, mindenki friss technikával megy, úgyhogy vagy elfogadjuk ezt, vagy fejlesztenünk kell.

De nyugtass meg, hogy élveztétek a versenyt.
Persze, minden rendben volt, magunkhoz képest feszegettük a határainkat. Próbáltunk nem elesni, amiatt, hogy esetleg kompenzálni akarjuk a technikai hátrányunkat. Összességében élveztük mindketten, és a tempónk is jó volt.

Legközelebb hol mentek?
Most már Lacinak is versenyezni kell, úgyhogy leülünk és átbeszéljük a programot. Győr tavaly jó futam volt, azt is megfontoljuk, sokan voltak a városi gyorsaságin, jó lenne ott is elindulni.

Friss