2024. április 24. 02:55

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME ESvéd rallycross-versenyzőnőt igazolt az Extreme E

Svéd rallycross-versenyzőnőt igazolt az Extreme E

-

Miután a Xite Energy meghosszabbította partnerségét az Extreme E-vel, a tulajdonos Oliver Bennett bejelentette a női pilótát saját csapatánál.

Az energiaitalos csapat utolsó volt a tavalyi szezonban, a legjobb helyezésüket pedig az első, furcsa lebonyolítással rendelkező futamon szerezték meg.

„Nem hiszem, hogy láttuk a Xite Energy Racing legjobb formáját tavaly. A szervezők javítottak az autón, reméljük, Klara és én ki tudjuk használni ezt Szaúd-Arábiában.” összegezte röviden a rallycross-os múlttal rendelkező Bennett.

Az említett csapattárs pedig Klara Anderssont takarja, a svéd rallycross bajnokság kategória győztesét, aki tavaly már tesztelte az autót Szardínián. A hölgy 2021-ben már a világbajnokságon is bemutatkozott Spában, a Nürburgringen pedig a döntőben nyolcadik lett.

Ezzel Andersson a negyedik svéd pilóta lesz a mezőnyben, és a harmadik közülük – Kristoffersson és Timmy Hansen után –, aki kifejezetten rallycrossos háttérrel rendelkezik.

„Már várom ezt a teljesen új kihívást – kezdte Andersson. – Nagyon hálás vagyok, és mindent beleadok majd a sivatagban.” – utalt az első versenyre (Desert X-Prix), ami helyszínt igen, de országot nem váltott.

Idén nem Al’Ula sivatagában lesz a pálya, hanem az épülő mesterséges, vonalszerű város (Neom) közelében.

A jövő heti verseny előtt már csak egy Extreme E csapat nem jelentette be a felállását, a Jenson Button által futtatott JBXE.

Az Extreme E idei csapatfelállása

Csapat Női pilóta Férfi pilóta
🇬🇧 McLaren 🇳🇿 Emma Gilmour 🇺🇸 Tanner Foust
🇺🇸 Andretti United 🇬🇧 Catie Munnings 🇸🇪 Timmy Hansen
🇬🇧 Veloce 🇪🇸 Christine GZ 🇿🇦 Lance Woolridge
🇬🇧 X44 🇪🇸 Cristina Gutiérrez 🇫🇷 Sébastien Loeb
🇩🇪 Abt Cupra 🇪🇸 🇩🇪 Jutta Kleinschmidt 🇶🇦 Nasser Al Attiyah
🇩🇪 Rosberg 🇸🇪 Mikaela Ahlin-Kottulinsky
🇸🇪 Johan Kristoffersson
🇺🇸 Ganassi 🇺🇸 Sara Price 🇺🇸 Kyle Leduc
🇪🇸 Acciona Sainz 🇪🇸 Laia Sanz 🇪🇸 Carlos Sainz
🇪🇸 Xite Energy 🇸🇪 Klara Andersson 🇬🇧 Oliver Bennett

Friss