2024. április 25. 13:49

KezdőlapRXÚjra Magyarországra jön a Titans RX

Újra Magyarországra jön a Titans RX

-

A Titans RX sorozat bejelentette 2022-es versenynaptárát, amelyben harmadik helyszínként július 17-i dátummal szerepel Nyirád is!

A tavaly a világjárvány miatt elmarad bajnokság ebben az évben folytatódik, a szervezők ötfutamos naptárt jelentettek be. A három osztrák helyszín (Greinbach, Fuglau, Melk) mellett Nyirád és a cseh Sedlcany is futamot rendezhet.

Titans RX Nyirád
foto: Titans RX

2019-ben már járt nálunk a verseny, akkor nagyon jól sikerült a nyirádi hétvége. Timmy Hansen és Kevin Hansen nyert a TitansRX értékelésben, Kárai Tamás és René Münnich a Supercar versenyben.

A Titans RX-ben egyforma Panthera RX6 versenyautókkal állnak rajthoz a pilóták. A kocsikat erre az évre átépítették, alkalmassá váltak az E85-ös üzemanyag használatára. A 2.3 literes Ford motorral szerelt autók 530 lóerősek, két másodperc alatt gyorsulnak 100-ra, és 750 Nm a maximális nyomatékuk. A fő szervező Max Pucher úgy gondolta, a szűkítőre nem lesz szükség, így maximális teljesítménnyel üzemelhetnek az autók. Rieger gátlók, ötsebességes szekvenciális váltó, három differenciál került az autókba amelyeket háromféle bodykittel lehet kérni. Mercedes A-osztály, Audi A1 vagy Volkswagen Polo lehet a külső, de a panelek alatt ugyanaz a technika.

A sorozatban a szervezők adják az autót, a szervizt és a kopó-, fogyó alkatrészeket, a résztevőknek ezért 8000 eurót kell fizetnük egy versenyhétvégén.

A program minden esetben kétnapos, szombaton a kötelező adminisztráció és szabaedzés lesz. Vasárnap jön az igazi show, három vagy négy kvalifikáció után középdöntő, majd délután háromkor döntő.

A Nyirád Racing Centerben tehát nem csak a Rallycross Eb, hanem egy másik rangos nemzetközi sorozat is ellátogat. Május 21-22. mellett július 17-ét is be lehet írni a naptárakba.

Forrás:Titans RX

Friss