2024. április 26. 09:28

KezdőlapRXPatrik O'Donovan is itt lesz Nyirádon

Patrik O’Donovan is itt lesz Nyirádon

-

Patrick O’Donovan csatlakozik édesapjához, Ollie O’Donovan-hez a 2022-es FIA ralicross Európa-bajnokság nyitófutamán Nyirádon május 21-22-én. 

Az ifjabbik O’Donovan tavaly egy teljes szezont versenyzett az FIA RX2e bajnokságban. A barcelonai nyitó futamon dobogóra állt, és végül a negyedik helyen végzett a tabellán. Holtversenyben a harmadik helyen volt év végén Pablo Suárezzel, de a mínuszolás után csak a negyedik hely lett az övé.

Ezt követően a British Rallycross Championship 5 Nations Trophy-n Lydden Hillben már Supercarral debütált, és a második helyen végzett. Ezen felbuzdulva O’Donovan most az Euro RX1-es mezőny legjobbjaival lép pályára Nyirádon, ugyanannak a Ford Fiestának a volánja mögött, amellyel édesapja öt évvel ezelőtt a harmadik helyen végzett Catalunyában. Ezzel apa és fia együtt versenyez majd nálunk, hiszen nemrég Ollie O’Donovan is bejelentette, hogy egy új Protonnal indul az Eb-n.

„Őrült pár hét telt el azután hogy betöltöttem a 18. évemet. Bemutatkoztam a Supercar-ban, első dobogómat is megszereztem, most pedig beneveztem a magyarországi nyitófutamra” – mondta Patrick. „Nagyon későn jött össze, közvetlenül a nevezési határidő előtt, mivel még mindig nem vagyunk száz százalékig biztosak abban, hogy mik a terveim a nemzetközi szezon hátralévő részére, szóval ez így most elképesztő. Különleges lesz apámmal együtt versenyezni egy Supercarral az Euro RX1-ben.”

Nagyon várom, hogy visszatérhessek a rallycross Európa-bajnokságba, és ezt Patrick-kal együtt megtenni az első futamon nagyon szórakoztató lesz” – mondta Ollie O’Donovan. „Patrick nagyon jó tempót mutatott a közelmúltban Lydden Hillben, és bár tudjuk, hogy idén nagyon magas lesz a színvonal az Euro RX1-ben, úgy gondolom, hogy a rá nehezedő nyomás teljes hiánya csak segíthet abban, hogy a lehető legjobb eredményt érje el. Nem kell aggódnia a bajnoki pontok miatt, még nagyon az elején van a tanulási fázisnak – Magyarország még csak az ötödik versenye lesz egy Supercar-ral –, így egyszerűen kimehet és élvezheti a hétvégét. Ami engem illet, egy versenyhétvégét teljesítettünk az Iriz RX-szel, és van még dolgunk vele, tehát reálisan ez egy újabb hétvége lesz adatgyűjtéssel és tanulással, miközben azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. Még soha nem jártam Nyirádon, de azt hallottam, hogy ez egy fantasztikus pálya, szóval alig várjuk, hogy odaérjünk.”

O'Donovan
foto: Team RX Racing

Friss