2024. március 29. 13:44

KezdőlapRXÚj gyártó jön a Rallycross-világbajnokságra

Új gyártó jön a Rallycross-világbajnokságra

-

Két autóval nevezett a Rallycross-világbajnokságra a Construction Equipment Dealer Team (CE Dealer Team). A svéd PWR Racinggel szoros kapcsolatban álló istálló saját konstrukciójú elektromos autókkal indul a vb futamain.

A PWR RX, a PWR Racing testvérvállalata a PWR RX1e névre keresztelte autóját. A CE Dealer Team vezetője Emil Axelsson, az EKS RX korábbi csapatmenedzsere lesz.

„A World RX-hez hasonlóan a csapat szilárdan elkötelezett a fenntartható jövő irányában, mind a pályán, mind azon kívül. A bajnokságban való részvételével a csapat célja a nagyobb sokszínűség felé való elmozdulás segítése, hangsúlyozva az izgalmat, amelyet az elektromos jövőre való átállás kínál” – áll a csapat közleményében.

A skandináv alapokon nyugvó kétautós projektet a Volvo Construction Equipment számos független forgalmazója – köztük az Ascendum, az SMT és a Swecon – támogatja, és számos egyébipari partner támogatását élvezi, köztük az Engcont és az SSAB-t.

A csapat versenyzői felállását május 10-én, közép-európai idő szerint 10:00-kor jelentik be.

„Örömmel jelentjük be, hogy beléptünk a World RX-be, amely tökéletesen illeszkedik a CE Dealer Team-hez, és partnereinkkel együtt egy fenntarthatóbb jövőért dolgozunk. A World RX program kiváló aktivációs platformot biztosít számunkra, ahol partnereink bemutathatják innovatív termékeiket és megoldásaikat a világ legizgalmasabb elektromos motorsport kategóriáján keresztül” – mondta Emil Axelsson, a CE Dealer Team sport- és kereskedelmi igazgatója.

„Míg a World RX új számunkra, a gyors elektromos versenyautók építése és fejlesztése nem az. Kiterjedt versenyzési tapasztalatunk, valamint ipari partnereink hatalmas technikai szakértelme bizakodásra ad okot abban, hogy hosszú távú célunk, a FIA Rallycross Világbajnoki címekért való küzdelem, végül sikeres lesz” – tette hozzá Daniel Haglöf, a CE Dealer Team társalapítója.

A csapat versenyautói a már ismert paraméterekkel rendelkeznek. A két elektromos motor 600 lóerőt és 880 Nm-t tud, amivel 2 másopercen belül gyorsul 100 km/h-ra a PWR RX1e. A versenyek közben az újratöltést a GCK Energy konténereiből oldják meg, amelyek egyenként 900 kWh energiával feltöltve érkeznek a versenyhelyszínekre Franciaországból.

CE Dealer Team
foto: CE Dealer Team

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss