2024. április 16. 17:52

KezdőlapRXMarklund volt a leggyorsabb Nyirádon a szabadedzésen

Marklund volt a leggyorsabb Nyirádon a szabadedzésen

-

Anton Marklund 45.432-es idővel a leggyorsabb volt a nyirádi Rallycross Eb szabadedzésén. Az EURO RX3-ban Kobe Pauwels lett az első 48.623-mal.

„Jól éreztem magam. 2013-ban voltam itt utoljára, ami elég régen volt, de arra emlékeztem, hogy mennyire jó itt versenyezni. Mondtam is a szerelőknek, hogy nem számít, hogy milyen az időnk, a lényeg, hogy itt vagyunk, és mehetünk ezen a pályán. Persze az idő sem lett rossz, azt hiszem megmutattam a sebességem és az autó tempóját is. A kocsi nagyon jó, de vannak itt a mezőnyben vb szintű autók és versenyzők is, így az igazi verseny majd később várható” – mondta Marklund.

Enzo Ide lett a második, 0.733 másodperces hátránnyal Marklund mögött. Az ő Audi A1-es autója vadonatúj fejlesztés és építés, a pálya szélén is látszott, hogy pokoli erős lett a kocsi. A harmadik Jean Baptiste Dubourg lett, 787 ezreddel lemaradva Marklund mögött.

A legjobb magyar Kárai Tamás volt. Az egy másodperces hátránynak nem tulajdonított nagy jelentőséget, de Marklund idejét látva azért elismerően bólogatott. Sok tartalékot már nem lát, ha 45 elejéig jut a mezőny az nagyon komoly lenne. „Az autó jó, a pálya jó, eddig minden rendben lesz” – összegzett Kárai Tamás, majd indult felkészülni a délutáni programra. Azt azért meg kell jegyezni, hogy látszik, hogy Kárai úgy ismeri a pályát mint a tenyerét, minden kanyarban pontosan tudja, melyik a legjobb megoldás.

Ebben az évben most ültem először autóba, így kell még egy kis idő, hogy felvegyem a ritmust. Egyelőre jól érzem magam, az autó is jó, így bízom benne, hogy délután sikerül jól szerepelni az előfutamokban” – mondta Mózer Márk, aki Peugeot 208 WRX-szel indul és 13. lett a szabadedzésen.

Ifj. Kiss László felemás délelőttön van túl. Az első körben eltört egy apró alkatrész a váltókulisszában. Pillanatok alatt cserélték az egységet, a versenyző inkább a kihagyott gyakorlási lehetőség miatt bánkódott. Testvére Kiss Pál Tamás széles mosollyal jött le a spotter toronyból, rögtön látszott, hogy mennyire élvezi, hogy újra versenypályán lehet. Mondani sem kell azonnal kialakult körülötte egy kisebb csapat, akik felhívták a figyelmét az eladó autókra…..

ERX Nyirád
foto: rallycafe.hu

Az EURO RX3-ban Pauwels mögött Cerny lett a második 49.002-vel, majd Araujo, Szíjj Zsolt és Susta következett minimális különbséggel.

 

 

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Rallycafe

Friss