2024. március 28. 23:39

KezdőlapRXKárai Tamás hazai pályán is győzött

Kárai Tamás hazai pályán is győzött

-

A Rallycross Ob ötödik versenyhétvégéjén Nyirádon Kárai Tamás nyerte a Supercars kategóriát, ezzel tovább növelte előnyét a bajnokságban.

Négyből négy előfutam elsőséggel jelezte Kárai Tamás, hogy hazai pályán nem szeretne esélyt adni a versenyen induló három vetélytársnak a csúcskategóriában. Koncseg másodikként jutott a döntőbe miután egy harmadik és három második helyet szerzett. Benyó Máténak megint nem jött ki a lépés, az első kvalifikáción még második lett, de utána két alkalommal sem jutott el a célig, emiatt csak egy ponttal gyűjtött többet a négy kvalifikációs futamon, mint Antal István.

A döntőben Kárai a rajtnál az élre állt, és szépen növelte előnyét. Antal az első körben jokerre ment, Benyó pedig a második körben követte őt, abban bízva, hogy meg tudja előzni Koncseget. 46.4-es ideje egy másodperccel jobb volt, mint az Audi harmadik köre, és ezzel a stratégia be is vált, a következő körben jokerező Koncseg már csak Benyó mögé ért vissza. Kárai eközben száguldott az élen, és a végén egy picit lassabb joker is elég volt ahhoz, hogy nyerjen, pedig Benyó még egy 46.313-as leggyorsabb kört is futott abban a reményben, hogy harcba szállhat az első helyért. Kárai ezzel Fuglau után ismét hibátlan teljesítménnyel nyert versenyt a hazai bajnokságban.

A Super-1600-ban csak hárman értek célba a döntőben. Laczkó Lehel nyert Szelei Krisztián és Répási Róbert előtt. Az előfutamok után még pontegyenlőség volt Laczkó és Szelei közt, mert az Astrával versenyző Lackó egy győzelem mellé három második helyet gyűjtött. Szelei viszont kétszer nyert, egyszer második lett, az első előfutamon pedig negyedik volt. A győzelemmel Laczkó 23 pontot szerzett, így öt ponttal növelte előnyét a bajnokságban Répási előtt.

A nagy túraautók közt Béke Attila lett az első az 1-es BMW-vel. Ezen a hétvégén verhetetlen volt, a döntő mellett mind a négy előfutamot is megnyerte. A hétvégére csak az utolsó pillantban elutazó Nagy Róbert lett a második, G. Nagy Zoltán pedig a harmadik. Sajnos ebben a kategóriában is csak négyen indultak, Gabay Zioné lett a negyedik hely, igaz neki már a hétvége kezdése sem sikerült, mert késett a technikai átvételről. Vámosi Tibor és Held Zoltán igazoltan hiányzott a versenyről, ők Olaszországban indultak egy rallycross zóna futamon.

STC-2000-ben meglepetés született. A kvalifikációk után sima Ficza győzelmet várt mindenki, de Fecó csak két körig jutott a döntőben, a termosztátházról lecsúszó vízcső miatt nem tudta folytatni. A célvonalat így csak ketten érték el, Janzer György nyert a Clióval az audis Szelei Balázs előtt. Szelei a sírból hozott pontokat, mert már az első előfutamon alaposan összetört az Audi.


Az STC-1600-ban Ifj. Pallag-Bozsák Csaba nyert Nedecki László és Zám Ferenc előtt. A kategória két nagy vesztese a kvalifikációk után első Kailbach Gergely és a második Szabó Bulcsú volt, egyikük sem ért célba a döntőbe, Kailbachot egy első körös ütközésért kizárták.

A Magyar Kupa -1400-ban Szabó Csanád szerezte meg az első helyet Kenesei Gábor és Perendy Péter előtt. A MK-1600-ban Gidai Máté állt a dobogó tetejére, Ujházi Tamás lett a második, Végh Tamás a harmadik.

A hibrid Swiftek között a májusban Nyirádon még Supercars-szal remeklő Mózer Márk volt a leggyorsabb, egy előfutamot nyert és a döntőben is első lett. Piskolty Kevin lett a második, Mózer Kristóf pedig a harmadik. Mózer Kristófnak a versenyigazgatóval is meggyűlt a baja, vele és a versenytitkárral is minősíthetetlen hangnemben beszélt a rajtelőkészítő területén, ezért 300 000 forintos büntetést kapott.

Az MX-5 kategória végre népesebb mezőnyt hozott. A kilenc induló közül a bajnokságot vezető Lóránt Benjámin lett az első, Néveri Konrád és Szabó Szilárd állt még dobogóra.

A Hankook Kupa Swiftjei közt Csuti Kristóf nyert Kaczor Levente és Kovács Domonkos előtt.

Rallycross Nyirád
foto: RX Opel Astra Kupa

Nagyon sokan figyelték az Astra Kupát, ahol az örökös magyar bajnok Harsányi Zoltán is indult. A fia kérte meg, hogy vigye el az Astrát gépátvételre, ott döntötte el, hogy kipróbálja ezt a kategóriát. hamar rájött, hogy bizony szokni kell ezeket az autókat, így a kvalifikációk után 13. lett és nem jutott az elődöntőkbe. A kategóriát Panyik Dániel nyerte Kisharsányi előtt, ők ketten nyerték az elődöntőket is. A harmadik helyen Hagymási Brúnó ért célba.

A juniorok közt Kelő Gere Ádám nyert Bütösi Balázs és Rácz Máté előtt, a bajnokságban vezető Gonda Ákos nem indult ezen a hétvégén.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss