2024. április 26. 06:14

KezdőlapRXBaumanis nyert Nyirádon, Körmöczi dobogós

Baumanis nyert Nyirádon, Körmöczi dobogós

-

Janis Baumanis nyerte az EURO RX1 kategóriában a nyirádi ralycross Eb futamot, itt a legjobb magyar Benyó Máté lett. EURO RX3-ban Damian Litwinowicz lett az első, Körmöczi Balázs harmadik helyen végzett.

Három előfutam, elődöntők és döntők szerepeltek a vasárnapi programban Nyirádon. A nagyok között már az előfutamok során érett a meglepetés. René Münnich, Janis Baumanis és Patrick O’Donovan iratkozott fel a győztesek listájára. A köztes eredménylistán pedig a négy előfutam után Baumanis, Enzo Ide és Benyó Máté volt a sorrend. Benyó a szombati hetedik helye mellé egy hatodik, egy második és egy újabb hetedik helyet gyűjtött.

Meglepetésre Anton Marklund épphogy továbbjutott a 12. helyen, mert a harmadik futamon ütközött Svardallal és kiesett, a negyediken pedig nem tudott rajthoz állni. A magyarok közül Kárai hatodikként, Kiss László 11. helyen jutott tovább. Andreas Bakkerudnak sem ment jól, a harmadik futamban ugyan hatodik lett, de a másodikban és a negyedikben tízen kívül volt így hetedikként ment tovább.

Az első elődöntőben Baumanis nyert Bakkerud és Benyó előtt. A másik ágon Ide, O’Donovan és Marklund volt a sorrend, itt Kiss negyedikként haladt át a célvonalon, Kárai pedig hatodik lett, sőt egy megrovást is kapott Marklund meglökéséért.

Nyirád
foto: Kotán Kristóf

A döntőben Baumanis nem hibázott, Marklund a továbbra sem túl versenyképes Fiestával mentett egy második helyet, O’Donovan pedig megszerezte a dobogó harmadik fokát. Enzo Ide lett a negyedik, Benyó pedig élete első Eb futamán legyőzte Bakkerudot és ötödikként ért célba.

A magyar versenyzők közül Kiss László a nyolcadik, Kárai Tamás a 11., Mózer Attila a 13., Mózer Márk a 14., Koncseg Zoltán pedig 18. helyen fejezte be a nyirádi Eb futamot.

Nyirád
foto: Kotán Kristóf

Az EURO RX3-ban Damian Litwinowicz nyerte a második előfutamot, Espen Isaksaetre pedig a harmadikat és a negyediket.

Az első elődöntőben Körmöczi Balázs beírta a nevét az Eb történelemkönyvébe, mert Isaksaetre-t megelőzve nyert. Itt Szíjj Zsolt negyedik lett, így nem jutott tovább. A másik ágon a vasárnapra feltámadó Suzukival Ficza Feri virított egy második helyet Litwinowicz mögött. A második elődöntőben a piros zászló is előkerült, Joao Ribeiro Audija borult fel.

Nyirád
foto: Kotán Kristóf

A döntőben Litwinowicz nyert, Isaksaetre lett a második, a szurkolók pedig Körmöczi harmadik helyének örülhettek. Sajnos Ficza nem tudta befejezni a döntőt, kitört a Suzuki jobb első kereke, de így is hatodik lett.

A kategóriában Szíjj Zsolt hetedik, Répási Róbert 13. helyen végzett, Répási ezzel az eredménnyel elbúcsúzott az aktív versenyzéstől.

A betétfutamokon a CrossCar kategóriában Lóránt Benjámin lett az első, az STC versenyét pedig Held Zoltán nyerte.

Nyirád
foto: Kotán Kristóf

Friss